Acasă Actualitate Vânzătorii din patiserii se coc odată cu pâinea

Vânzătorii din patiserii se coc odată cu pâinea

DISTRIBUIȚI

În multe dintre patiseriile din Timişoara în care produsele se coc în aceeaşi locaţie, nu poţi intra să te aşezi la o coadă de 4-5 persoane pentru a cumpăra o pâine, pentru că te sufoci. Între sala cuptoarelor şi magazinul propriu-zis nu este uşă, ci eventual sunt stivele de pâine şi produse de patiserie.

Căldura e mare, mercurul urcă în termometru, vânzătoarele sunt ca para focului, clienţii năduşesc. La întrebarea cumpărătorilor privind amplasarea unui aparat de climatizare în magazin, răspunsul e fără echivoc. Patronilor nu le pasă.

“Aşa e tot timpul aici. este aparatul de climatizare adus, dar nu a funcţionat niciodată, de când a fost adus, de aproape un an. Pentru ventilatorul acesta mare nu este loc unde să-l mai punem, fiindcă spaţiul este foarte mic. Încercăm să supravieţuim, pentru că este un iad. Avem aici şi cuptoarele de copt pâine. Temperatura trece mult de 40 de grade”, spune o vânzătoare a unui magazin de panificaţie din Circumvalaţiunii. Care, desigur, se teme să precizăm prăvălia sau numele ei, pentru a nu-şi pierde locul de muncă. realitatea este valabilă în majoritatea patiseriilor/brutăriilor din oraş unde se face pâinea pe loc.

Cei de la ITM Timişoara poate ar trebui să intre şi în astfel de magazine, pentru că leşină angajaţii, dar şi cumpărătorii.

Comentarii

comentarii