Acasă Actualitate Vărul lui Alin Popoviciu, mare ”guru” din PNL Timiș, obligat de instanță...

Vărul lui Alin Popoviciu, mare ”guru” din PNL Timiș, obligat de instanță să achite peste jumătate de milion de lei din ”țeapa” dată Aeroportului Internațional Timișoara

DISTRIBUIȚI

Aeroportul Internațional Timișoara a reușit să recupereze în instanță jumătate din țeapa trasă de Cristian Paul Iga, vărul PNL-istului Alin Popoviciu, mâna dreaptă pe linie de partid a primarului Nicolae Robu.

Societatea TRINVEST BAKERY SRL Timişoara care, din februarie 2012, îl are ca unic asociat şi administrator pe Cristian Paul IGA, este obligată prin sentința Curții de Apel Timișoara să plătească peste jumătate de milion de lei către aeroport.

Deşi nu mai desfăşura activitate de prin 2015, firma a intrat în insolvenţă abia în martie 2018, iar administratorul judiciar MAGISTER SPRL Filiala Timiş a avut o tentativă/propunere de închidere a procedurii după doar 3 luni de la deschidere.

Conform supervizor.ro, practicianul MAGISTER SPRL Filiala Timiş – care clar a vrut să-l facă scăpat pe Cristian Paul IGA – a fost schimbat, s-a trecut la faliment în mai 2019, iar tabelul definitiv indică o masă credală de 1.168.042,42 lei, cel mai important creditor fiind SOCIETATEA NAŢIONALĂ “AEROPORTUL INTERNAŢIONAL TIMIŞOARA – TRAIAN VUIA” SA cu 1.088.493,42 lei.

Pentru că şi al doilea practician (C.I.I. FLOREA LUCIAN-CRISTIAN) a ţinut partea lui IGA, apreciind că “starea de insolvenţă a debitoarei SC TRINVEST BAKERY SRL nu este imputabilă persoanelor care s-au aflat ori se află în organele de conducere ale debitoarei”, creditorul AEROPORTUL INTERNAŢIONAL TIMIŞOARA a formulat în nume propriu o cerere de atragere a răspunderii patrimoniale/personale… pentru suma de 1.088.493,42 lei. Tribunalul Timiş a respins cererea la primul termen de judecată, dar AEROPORTUL INTERNAŢIONAL TIMIŞOARA a atacat sentinţa cu apel.

Judecătorul Csaba Bela NASZ de la Curtea de Apel Timişoara a analizat documentele şi afirmaţiile reclamantului şi pârâtului, iar în cele din urmă “a dat dreptate ambelor părţi“, sentinţa fiind următoarea:

Schimbă în parte sentinţa atacată în sensul că admite în parte cererea de antrenare a răspunderii patrimoniale formulată de reclamantul S.N. Aeroportul Internaţional Timişoara – Traian Vuia SA în contradictoriu cu pârâtul intimat IGA Cristian-Paul şi în consecinţă obligă pârâtul să suporte din patrimoniul propriu pasivul debitoarei TRIINVEST BAKERY SRL, în limita sumei de 541.813,21 lei, respingând restul pretenţiilor ca nefondate.

Obligă pârâtul să plătească reclamantului suma de 300 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată în primă instanţă şi în apel.

Altfel spus, AEROPORTUL INTERNAŢIONAL TIMIŞOARA a primit aproximativ jumătate din cât a cerut, iar Cristian-Paul IGA a “economisit” peste jumătate de milion de lei, suma stabilită de Curtea de Apel având ca bază de calcul activele TRINVEST BAKERY SRL din ultimul bilanţ depus la Fisc, care nu au fost recuperate. Sentinţa este DEFINITIVĂ – Dosar nr.9346/30/2017/a2.”

Cristian-Paul Iga a mai falimentat compania RAPIDO GUSTO SRL Timişoara (CUI/CIF: 27765021), firmă radiată (în 2015) după închiderea procedurii de faliment şi în urma căreia au rămas datorii neachitate de 246.022 lei.

La ora actuală, Cristian-Paul Iga figurează ca asociat şi administrator la ALL TENIS SRL Timişoara (CUI/CIF: 27819865) şi NEW WORLD PROMOTION SRL Dumbrăviţa (CUI/CIF: 26316954). Ambele sunt declarate INACTIVE de către ANAF.

Trinvest Bakery SRL, firma deținută de Cristian Iga, vărul fostului deputat PDL Alin Popoviciu, actualul liberal de încredere al lui Nicolae Robu, a obținut în urma unor licitații cu cântec, spații comerciale pe Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” condus la acea vreme de PDL-istul Cornel Sămărtinean. Auditorii Curţii de Conturi au constatat că preţul de pornire al licitaţiilor a plecat de la unul subevaluat – 3o euro/mp, deşi preţul minim de la care trebuia să se înceapă era de 50 euro, conform unei hotărâri AGA a aeroportului din 2005.

Comentarii

comentarii