Acasă Actualitate Veliko Gradişte – o sărbătoare pentru ochi şi un balsam pentru suflet...

Veliko Gradişte – o sărbătoare pentru ochi şi un balsam pentru suflet –prezentată în centrul Timişoarei

DISTRIBUIȚI

Primarul municipiului Veliko Gradiște, Drăgan Milić, în fruntea unei delegații a Organizației Turistice Veliko Gradiște, Serbia, se va afla, vineri 13 aprilie, la ora 13, în centrul Timişoarei, alături de Vladan Tadic, consulul general al Republicii Serbia, pentru a vorbi bănăţenilor despre traseele turistice pitoreşti ale regiunii sârbe.

Delegația din țara vecină și prietenă a venit în Capitala Culturală Europeană cu un arsenal de accesorii pentru a pregăti mâncare tradițională şi cu un irezistibil program artistic susținut de Ansamblul de Jocuri și Cântece Populare ” Vlastimar Pavlovic Carevac “. Întâlnirea de la Timişoara va fi o șansă pentru o evadare turistică de primăvară a bănăţenilor în Serbia. Timișorenii sunt clienți fideli ai vecinilor din Veliko Gradiște, existând zile în care prezența românilor depășește cu mult numărul localnicilor şi în fiecare an procentul de vizitatori din Banat creşte. La evenimentul de la restaurantul Lloyd, este invitat și Nicolae Robu – primarul Timișoarei.

Veliko Gradişte este situat la 137 de kilometri de Timişoara și este, mai presus de toate, un orășel cochet tradiţional, cu străzi largi și o multitudine de grădini cu flori și terase frumos aranjate. Malul Dunării, Bazarul vechi, stațiunea turistică Lacul de Argint cu pădurile de salcâm alb constituie, cum spun cei din Veliko Gradişte, o sărbătoare pentru ochi, un balsam pentru suflet și o fabrică de sănătate. În lungime de 14 km lungime, Lacul de Argint, unul dintre cele mai mari lacuri din Serbia, și-a luat numele de la licărirea argintie a reflexiilor ape pure filtrate de solul nisipos.

Zona Veliko Gradiște oferă vizitatorilor multiple posibilități de vizitare și agrement, plaje dotate la standarde moderne pentru sporturi nautice și acvatice, resorturi cu tot confortul, hoteluri și pensiuni, restaurante și baruri, terenuri de golf și de tenis, camping și multe altele. Tot aici se găsește cel mai mare campus sportiv de pregătire pentru baschetul profesionist.

Zona este și un loc de pornire în plimbări cu barca și croaziere pe lac și pe Dunăre, cicloturism sau simple drumeții. De aici se poate pleca spre cetatea medievală Ram din apropiere, spre mănăstiri ortodoxe cu o istorie impresionantă, precum și în incursiune de pescuit sportiv. Ca un fapt divers, aici a fost realizată cea mai mare captură de crap, de 45 de kg, eveniment consemnat în cartea recordurilor.

 

 

 

 

 

Comentarii

comentarii