Acasă Cultura Veniți! Celebrul spectacol cu povestea nemuritoare a Cenușăresei, se joacă vineri, la...

Veniți! Celebrul spectacol cu povestea nemuritoare a Cenușăresei, se joacă vineri, la Teatrul Național Timișoara

739
DISTRIBUIȚI

Timișorenii dornici de a urmări celebrul spectacol cu povestea nemuritoare a Cenușăresei, de Charles Perrault, pot veni la Teatrul Național, vineri 25 ianuarie, de la ora 19.00, în Sala Mare. Regia artistică aparține Mirelei Puia.

Distribuția este următoarea: Mălina Manovici, Irene Flamann Catalina, Mirela Puia, Ana Maria Pandele, Iuliana Crăescu, Cristian Szekeres, Roberta Popa Ionescu, Adrian Jivan, Paula Maria Frunzetti, Bogdan Spiridon, Cristina Varga şi Jasmina Mitrici.

A fost odată un om bogat care s-a căsătorit cu o femeie rea, care avea două fete la fel de rele şi urâte. El avea deja o fiică, pe care cele trei nou-venite o chinuiau în fel şi chip, o puneau să facă muncile cele mai grele, astfel că biata de ea spăla, freca, gătea toată ziua, iar de dormit avea doar un braţ de paie în pod. Cum singurul loc în care nu-i era frig era un colţ al vetrei plin de cenuşă, toţi i-au spus Cenuşăreasa. Dar chiar şi aşa, murdară şi obosită, era mult mai frumoasă decât surorile ei vitrege.
Într-o bună zi, se anunţă mare bal la palat: fiul regelui urma să-şi caute mireasă. Împodobite, aranjate, cele două surori şi mama lor plecară la petrecere, lăsând-o pe Cenuşăreasa la bucătărie, plângând. Deodată, apăru Zâna cea Bună care îi transformă zdrenţele într-o rochie minunată, luă un dovleac şi-l transformă în caleaşcă, vrăji şase şoricei în armăsari şi-o trimise pe fată la bal, spunându-i să nu cumva să stea mai mult de miezul nopţii, că doar până atunci ţine vraja. La bal, prinţul fu vrăjit de frumuseţea Cenuşăresei şi dansă numai cu ea. La auzul bătăilor de clopot care anunţau miezul nopţii, fata fugi. Prinţul se luă după ea, dar nu găsi decât un pantofior delicat din sticlă. Bolnav de dragoste, dădu de ştire că celei căreia i se va potrivi pantofiorul de sticlă, îi va oferi mâna şi regatul. Toate fetele se înghesuiau să încerce pantofiorul, la fel şi surorile Cenuşăresei. Cenuşăreasa recunoscu pantoful şi ceru voie să îl încerce. Cele două surori îşi bătură joc de ea, dar până la urmă Cenuşăreasa încălţă pantofiorul. Prinţul, fericit că şi-a găsit aleasa inimii, o luă de îndată la palat, unde se căsătoriră – se arată în caietul de prezentare.

Comentarii

comentarii