Acasă Actualitate „Verde pentru biciclete” începe „Numărătoarea de primăvară” cu poliţiştii comunitari

„Verde pentru biciclete” începe „Numărătoarea de primăvară” cu poliţiştii comunitari

DISTRIBUIȚI

biciclete politia comunitara„Numărătoarea de primăvară”, evenimentul menit să încurajeze adoptarea bicicletei ca alternativă de deplasare în scop recreativ sau sportiv, dar şi în activităţile cotidiene, va demara cu forţe proaspete. „A venit anotimpul verde, iar noi sărbătorim cu o nouă ieşire cu bicicletele prin oraş,” spun organizatorii, echipa “Verde pentru biciclete”. Astfel, sâmbătă, 25 aprilie, la exact 6 luni de la prima acţiune de acest gen, „Numărătoare de Primăvară” va fi marcată de apariţii inedite ale unor persoane publice pe bicicletă. Mişcarea pentru pedalare este susţinută de Fundaţia Bega Timişoara, în colaborare cu Clubul Sportiv Gratzu şi ECO CLUB Timişoara.
Obiectivul „de primăvară” este atragerea a cel puţin 1.000 de participanţi care se vor plimba pe două roţi alături de bicicliştii  „VIP” – personalităţi şi oficialităţi locale, dar şi invitaţi-surpriză din rândul prietenilor de la Bucureşti.
Scopul acţiunii este de a oferi un exemplu pozitiv comunităţii din partea persoanelor care deţin capital de imagine, cu scopul încurajării mersului pe bicicletă. Traseul plimbării, ce va dura aproximativ o oră, este: Timco – Str. Circumvalaţiunii – Str. Republicii – Bld. Carol – Str. Mihai Viteazu – Str. Vasile Pârvan – Str. Cluj – Str. Arieş – Bld. Liviu Rebreanu – Calea Şagului – Str. Iuliu Maniu – Str. Pop de Băseşti – Str. Gării – Str. Republicii – Str. Circumvalaţiunii – Timco.

Peste 1.000 de biciclişti sunt aşteptaţi la „Numărătoarea de primăvară”

Evenimentul „Numărătoarea de primăvară” îşi propune să continue seria de activităţi în aer liber menite să încurajeze utilizarea bicicletei ca alternativă economică şi non-poluantă de transport în Timişoara.
De asemenea, evenimentul doreşte să dea un exemplu pozitiv, prin promovarea personalităţilor locale şi nu numai, care utilizează bicicleta ca mijloc de transport.
Oraşul nostru este un exemplu pozitiv datorită numărului foarte mare de personalităţi locale care  utilizează bicicleta ca alternativă de transport. în cadrul „Numărătorii de primăvară”, continuă „Numărătoarea Bicicletelor”.
La prima ediţie, au fost „număraţi” 652 de biciclişti, deşi aşteptările organizatorilor era de 250 de participanţi. Dat fiind succesul acestor numere, s-a continuat numărătoarea şi, până în prezent, s-au distribuit peste 800 de numere „Verde pentru Biciclete”. 
„Primim tot mai multe oferte de sprijin pentru campania noastră.
Vom continua să spunem „Verde pentru biciclete” şi vom continua să susţinem campania pe termen lung”, a declarat omul de afaceri Emil Cristescu, iniţiatorul şi mentorul (prin Fundaţia Bega) campaniei „Verde pentru biciclete”.

Petiţie pentru crearea pistelor de bicicletă

Una dintre cele mai mari probleme ale Timişoarei este, însă, lipsa pistelor pentru biciclete.
„Verde pentru biciclete” a demarat o campanie de semnare a unei petiţii în scopul creării acestor piste. Campania doreşte să răspundă cerinţelor numeroase ale utilizatorilor de bicicletă din comunitatea de creare de infrastructură favorabilă acestui mijloc de transport.
„Am fost în toată Europa şi am rămas impresionat de felul în care sunt încurajaţi bicicliştii. Dacă aş fi primar, aş avea grijă, în primul rând, de infrastructura oraşului.
Poţi intra în istorie şi pe bicicletă,” spune scriitorul Robert Şerban, unul dintre bicicliştii Timişoarei. Semnăturile timişorenilor vor fi adunate la evenimentul din 25 aprilie şi vor fi înaintate autorităţilor locale. De asemenea, pe site-ul campaniei (www.pedaleaza.ro) se poate semna şi varianta electronică a petiţiei, începând cu data de 15 aprilie.

Biciclete pentru Poliţia Comunitară

Tot pentru susţinerea mersului de bicicletă, Fundaţia Bega, iniţiatorul campaniei „Verde pentru Biciclete”, va dona Poliţiei Comunitare Timişoara un număr de patruzeci de biciclete şi de suporţi aferenţi parcării acestora.
Bicicletele vor asigura o mai bună mobilitate a poliţiştilor comunitari atât în trafic, cât şi în afara lui. Valoarea donaţiei este de 20.000 de euro, bicicletele ce vor intra în serviciul Poliţiei Comunicare fiind de ultimă generaţie.
Invitaţii speciali ai evenimentului din 25 aprilie vor înmâna cele 40 de biciclete reprezentanţilor Poliţiei Comunitare.

Comentarii

comentarii