Acasă Actualitate Vernisaj aniversar la Calpe Gallery – 10 ani

Vernisaj aniversar la Calpe Gallery – 10 ani

DISTRIBUIȚI

Calpe Gallery vă invită la vernisajul primei expoziții din noul deceniu al galeriei, expoziția de artă sacră a artiștilor Alin și Karla Pater – Păzitori, luni, 4 aprilie, ora 18. Invitați sunt părintele profesor Ștefan Negreanu și Robert Șerban.

Însă, înainte de vernisaj, iată ce scrie despre autori și expoziție Doina Mihăilescu, care le-a fost profesor:

„Karla și Alin Pater au un spirit artistic modern care face pe deplin dovada că nu și-au pierdut memoria canonică. Expoziția lor este o împreună-lucrare. Un Discurs al tăcerii în care chipuri de sfinți, diafane forme, ordonează lumea în registre eshatologice.

Hieratic și caldă, lumea pictată de Karla și Alin Pater aduce la lumină cea mai smerită materialitate, o așează într-o năzuință ascensională care se plasează în proximitatea sublimului revelației.  Simți peste tot, în această expoziție, un freamăt al sufletului care însoțește energiile cerești în contemplație. Credință. Jertfă. Curaj. Iubire.

O simplitate gravă, o privire iconică fecundă.

Pictura lor, de-o reală vocație și calitate canonică, o mărturisește.

Caligrafia desenului, fervoarea expresivă a gestului artistic, bogăția culorilor și a sensurilor, se dezvăluie ca un nou revelator între tradiția iconică consacrată și  prospețimea și noutatea adusă de ei, în această expoziție,  în  exprimarea inefabilă a sacrului.

Karla și Alin Pater trăiesc un timp al gravității și al deplinei maturități artistice, un timp rodnic și pur, într-o lume contemporană tot mai îndepărtată de Axa verticalității și după mai bine de 2000 de ani de artă creștină, putem afirma cu toată certitudinea , că … ,, pictura este sora mică a misticii”. ”

 Expoziția Păzitori – Alin și Karla Pater poate fi văzută la Calpe Gallery din Bastionul Theresia în perioada 4 – 24 aprilie, de luni până vineri între orele 15-17 sau cu programare la tel. 0724380303.

Comentarii

comentarii