Acasă Cultura Vernisaj: „Reverie pe un fir de drum”, o expoziţie cu scop filantropic

Vernisaj: „Reverie pe un fir de drum”, o expoziţie cu scop filantropic

DISTRIBUIȚI

Artista Anca Seger invită publicul la vernisajul expoziţiei sale personale, care va avea loc vineri, 12 iulie, de la ora 18:00, la Centrul de Proiecte – parter, pe str. Vasile Alecsandri, nr. 1. Expoziţia de pictură intitulată Reverie pe un fir de drum – arta pentru binefacere” are un scop filantropic, prin vânzarea lucrărilor de artă expuse se doreşte susţinerea educației copiilor din judeţul Timiş.

 Astfel, banii obţinuţi din vânzarea lucrărilor vor fi direcţionaţi, sub formă de donaţie, către programul FACEM – o comunitate pentru educație”, prin care Fundația Comunitară Timișoara și partenerii săi își propun să prevină și să reducă abandonul școlar și să facă școala mai prietenoasă pentru elevi, profesori şi părinți. 

„La Fundația Comunitară Timișoara credem în puterea oamenilor de a găsi soluții, de a găsi resurse și de a se implica în problemele comunității. Această expoziție filantropică este dovada că fiecare dintre noi putem găsi o modalitate prin care să ne implicăm în rezolvarea  problemelor din jurul nostru. Fiecare dintre noi putem să dăruim din talentul nostru, din resursele noastre, din timpul nostru pentru o cauză în care credem”, declară Daniela Chesaru, directoarea executivă a Fundaţiei Comunitare Timişoara.

Anca Seger s-a născut în România, a trăit ultimii 30 de ani în Statul New York și a revenit temporar în Timișoara, într-o călătorie de întoarcere la origini. Artista lucrează în acrylic, pastel gras și tehnică mixtă, picturile sale reflectând existența într-un spațiu nedelimitat de frontiere sau de apartenența la o anumită cultură, al experienţei general umane, izvorât din subconștientul universal şi colectiv descris atât de bine de Carl Jung. Expozițiile sale anterioare, organizate în Rochester, New York, au avut ca scop sprijinirea iniţiativelor locale de protecţie a mediului, drepturile femeilor și echitate socială.

Fundația Comunitară Timișoara aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 8 ani de activitate, a adunat fonduri de la companii și donatori individuali și a finanțat peste 350 de proiecte din Timișoara și regiune, cu peste 9.300.000 RON. Fundația Comunitară Timișoara este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 18 fundații comunitare din România și peste 2.000 în întreaga lume. Mai multe informaţii: www.fctm.ro

Expoziția poate fi vizitată gratuit în perioada 12-22 iulie 2024, după următorul program:

  • luni, marți, miercuri, vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar: 12:00 – 18:00
  • joi, în intervalul orar: 13:00 – 19:00

Expoziția este organizată în parteneriat cu Centrul de Proiecte al Municipiului Timişoara.

Comentarii

comentarii