Acasă Actualitate Vernisaje-lecție, atelier de teatru pentru adolescenți și înscrieri la Ansamblul Timișul, începând...

Vernisaje-lecție, atelier de teatru pentru adolescenți și înscrieri la Ansamblul Timișul, începând din februarie, la Sala Lira

DISTRIBUIȚI

Începând din ianuarie și februarie, Casa de Cultură a lansat sau urmează să lanseze mai multe noi evenimente la Sala Lira și la Galeria Rotonda: vernisaje-lecție în fiecare zi de marți, un atelier de teatru pentru adolescenți și cursuri de dans popular pentru copii. Scopul acestora este, potrivit unui comunicat al instituției conduse de Camelia Mingasson, ca Sala Lira să „recâștige notorietatea de altădată” și să „dobândească strălucirea demnă de o capitală europeană a culturii”, în timp ce Casa de Cultură trebuie „să fie un operator cultural important”.

Primul evenimente este LIR’ART – „Dacă e marți, e artă!”. „Vernisaje-lecție destinate publicului foarte tânăr din școlile timișorene, invitat la întâlnire cu arta și cu artiștii care expun în Galeria Rotonda în fiecare marți, de la ora 11:00”, explică reprezentanții instituției. Următorul vernisaj-lecție va povesti, marți, 15 februarie, despre lucrările care compun Salonul anual de artă 2021 al Asociației Romul Ladea.

Tot în cadrul LIR’ART, din februarie Casa de Cultură inițiază un parteneriat cu Poșta Română, astfel încât lucrările expuse în Galeria Rotonda să ajungă în clădirea Poștei Mari și în oficiile poștale din cartiere, „ducând arta, cultura, în spații neconvenționale și mai aproape de oameni”.

Un al doilea eveniment ar fi LIRA ON STAGE, Teatru de la A la Z pentru adolescenți. „Coordonat de Ionuț Pârvulescu, actor al Teatrului independent Aoleu, LIRA ON STAGE nu este un simplu atelier de teatru, ci o întâlnire esențială. Mai mult decât atât, primul modul al proiectului se va finaliza chiar «on stage», cu un spectacol de teatru în toată regula, pe scena Sălii Lira”, se arată în comunicatul instituției.

De asemenea, Casa de Cultură lansează în această lună și LIRA JOC. „Pe 7 februarie demarăm înscrierile la cursurile de dans în compania Ansamblului Timișul, unde copiii au ocazia să învețe pașii jocului bănățean alături de oameni dedicați – dansatori și instrumentiști ai Ansamblului, ceea ce înseamnă muzică live la fiecare repetiție! Trimiteți-ne un mail pe office@ccmt.ro, cu mențiunea „dansuri”, în care să ne lăsați numărul Dumneavoastră de telefon, și vă sunăm noi”, precizează reprezentanții instituției.

Casa de Cultură dorește, de asemenea, ca, pe lângă Sala Lira, să pună în valoare și Galeria Rotonda. În perioada 7 februarie-4 martie 2022, simezele vor găzdui lucrările ce compun Salonul anual de artă 2021 al Asociației Romul Ladea, în cadrul căruia vernisajul de acordare a trofeului Romul Ladea va avea loc marți, 8 februarie 2022, la ora 16:00. Totuși, se caută și lucrări pentru expunere în perioada iulie-decembrie, astfel că sunt așteptate mesaje din partea artiștilor.

„Pe de altă parte, lansăm apelul de ocupare al galeriei pentru perioada iulie-decembrie 2022. Apelul este destinat artiștilor, studenților, elevilor, ONG-urilor care au nevoie de un spațiu prietenos de expunere în cadrul proiectelor pe care le desfășoară. Pentru a propune un proiect de expoziție, este suficient să cereți, apoi să depuneți formularul-tip, printr-un mail cu mențiunea «Galeria Rotonda», la office@ccmt.ro, în perioada 7-28 februarie”, se mai arată în comunicat.

Comentarii

comentarii