Acasă Economic Veroniki Holding, condusă de văduva lugojeanului Iosif Constantin Drăgan, investește de 10...

Veroniki Holding, condusă de văduva lugojeanului Iosif Constantin Drăgan, investește de 10 milioane de euro în România

4224
DISTRIBUIȚI

Veroniki Holding, cu investiții de peste 400 de milioane de euro în ultimii zece ani în Europa, intră pe piața de ambalaje din materiale reciclabile din România și anunță deschiderea unei fabrici în comuna Contești, Dâmbovița. Investiția, în valoare de peste 10 de milioane de euro, extinde domeniul de activitate al grupului, prin producția de ambalaje tip r-PET pentru industria alimentară din România. Noua unitate, cu laborator propriu, are tehnologii de ultimă generație, certificate EFSA (European Food Safety Authority) de către Institutul Fraunhofer (Germania), cu standardele de management ale calității implementate (BRC IoP V, ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001), pentru a îndeplini toate condițiile de siguranță alimentară, producția de caserole și folie PET fiind estimată la 8.500 tone anual și desfașurată pe o suprafață de 5.200 metri pătrați.

“Prin investiția de la Contești ne menținem misiunea companiei, aceea de a crea valoare pe termen lung în beneficiul clienților, angajaților și acționarilor săi. Începând cu data de 8 septembrie 2017, vom produce în fabrica de la Contești, prin procesul de termoformare, caserole destinate ambalării diferitelor tipuri de carne și produse din carne, precum și diverse caserole cu capac destinate ambalării produselor vrac din cadrul marilor rețele de magazine alimentare. Tehnologia inovativă, desfășurată în conformitate cu standardele europene, va permite ca ambalajele noastre să fie personalizate și pentru tipuri de produse speciale”, a declarat Adrian Nițică, director general Veroniki EcoGroup. Veroniki Holding a fost creat în 2010 de către Veronica Gușă de Drăgan, ca structură unică de coordonare a Grupului Drăgan, operativ din 1948, an în care Iosif Constantin Drăgan a constituit societatea Butan Gas. Născută în 1973, Veronica Gușă de Drăgan este fiica generalului Ștefan Gușă, fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Române, și văduva lui Iosif Constantin Drăgan, om de afaceri ce era stabilit în Italia. După moartea soțului său, Veronica Drăgan a devenit cea mai bogată româncă, conform topurilor de specialitate.

Averea lui Iosif Constantin Drăgan se ridica la peste 1.5 miliarde de euro în momentul decesului. Grupul Veroniki Holding e operativ în Italia, Grecia, România, Germania, Polonia, Austria, Serbia, Spania și Franța, cu peste 1.500 de angajați, și activează în domenii precum GPL, energie regenerabilă, în sectorul medical, sectorul naval, cu investiții și în piața imobiliară, fiind implicat și în numeroase activități de responsabilitate socială.

Comentarii

comentarii