Acasă Actualitate Vești proaste, în continuare, pentru primarul Săcălazului. Alți trei consilieri locali de...

Vești proaste, în continuare, pentru primarul Săcălazului. Alți trei consilieri locali de opoziție revin în funcție, după ce a încercat să le termine ilegal mandatul

DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiș continuă să dea peste cap planurile primarului Săcălazului, Viorel Nicu, de a scăpa de opoziție în Consiliul Local. Joi, 3 martie, alți trei consilieri locali au câștigat procesele cu administrația locală și vor fi repuși în funcție, după ce pe 7 ianuarie au fost excluși cu concursul consilierilor locali loiali primarului. Până acum, cinci din cei șapte consilieri excluși au primit decizii favorabile, ceilalți doi încă așteptându-și termenele de judecată.

Vă amintim că primarul a încercat să scape de consilierii de opoziție invocând absențele nemotivate ale acestora în ședințe. Partea interesantă este că era vorba despre ședințe extraordinare convocate „de îndată”, cu loc și oră de desfășurare anunțate sau modificate din scurt.

Vineri, au primit decizii favorabile Cosmin Dumitrașcu (USR), Alina Ștefania Gavrilă (PSD) și Cătălin Pânzariu (PNL). Anterior, pe 18 februarie, au avut câștig de cauză și Cătălin Sfarghiu (USR) și Sabin Ceontea (PNL). Cei doi pentru care repunerea în funcție este, cel mai probabil, doar o chestiune de timp sunt Liviu Ioan Vasiu (ALDE) și Laurenția Adrian Raita (PSD).

Ca și în precedentele cazuri, primăria este obligată și la plata cheltuielilor de judecată către consilierii locali excluși. Iată, de exemplu, decizia care îl privește pe useristul Cosmin Dumitrașcu:

„Respinge ca inadmisibilă excepţia de nelegalitate a Dispoziţiilor Primarului Comunei Săcălaz nr. 390/30.09.2021, nr. 399/01.10.2021 şi nr. 404/05.10.2021, invocată de reclamant. Admite acţiunea formulată de reclamantul Dumitraşcu Cosmin Ciprian în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local al Comunei Săcălaz şi Primarul Comunei Săcălaz. Anulează Hotărârea Consiliului Local al Comunei Săcălaz nr. 9/07.01.2022 şi referatul constatator nr. 227/04.01.2022. Obligă pârâţii la plata către reclamant a sumei de 2.550 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată azi, 03.03.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Comentarii

comentarii