Acasă Actualitate Veteranul de război Constantin Călina, din Timișoara, a împlinit vineri un secol...

Veteranul de război Constantin Călina, din Timișoara, a împlinit vineri un secol de viață

DISTRIBUIȚI

Veteranul de război Constantin Călina, din Timișoara, a împlinit vineri un secol de viață. Înconjurat de familie, domnul Constantin, veteran de război în Regimentul 6 Artilerie Grea român, a primit vizita surpriză a reprezentanţilor administraţiei publice locale.

Evenimentul are loc la câteva zile după ce Mărioara Domşa, o timişoreancă optimistă și plină de viaţă, a împlinit și ea venerabila vârstă de 100 de ani și a fost vizitată și felicitată de angajații DASTM.

Vineri, Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara i-a bătut la uşă și lui Constantin Călina. Cu sprijinul familiei, reprezentanţii DASTM au reuşit să-l surprindă pe sărbătorit. Un tort aniversar a completat urările de „La mulţi ani!”, iar o diplomă pregătită special pentru acest eveniment, semnată de primarul Dominic Fritz, va sta mărturie peste ani acestei aniversari.

Călina Constantin a participat la campania armatei române împotriva Uniunii Sovietice, din vara anului 1944. Regimentul său a supravieţuit ofensivei sovietice declanşată la 20 august 1944 pe aliniamentul Iaşi-Chişinău.

„La multi ani!”

 

Comentarii

comentarii