Acasă Actualitate Vice-primarul Ruben Lațcău dă replică!

Vice-primarul Ruben Lațcău dă replică!

DISTRIBUIȚI

În legătură cu articolul: ”Ghearele lungi ale lui Johnny Cojocari ajung în biroul nepotului, viceprimarul Ruben Laţcău”, domnul Ruben Lațcău scrie, pe pagina sa de FB, următoarele: ”Am aflat cu stupoare din ziarul Ziua de Vest că aș fi rudă de sânge cu fostul secretar al Primăriei Timișoara.

Din păcate, acest articol ar fi trebuit să apară la Radio Erevan, nu într-un ziar considerat serios, precum Ziua de Vest. Nu numai că Ioan Cojocari nu îmi este unchi dar l-am văzut doar de câteva ori în viață. Prima dată a fost acum câteva luni, când m-a așteptat în anticamera biroului și l-am rugat să iasă afară. A doua a fost acum câteva zile în parcarea primărie, când s-a oprit lângă mine să salute doi angajați ai Primăriei Timișoara. Ioan Cojocari nu a intrat niciodată la mine în birou.

Pentru corecta informare, menționez că singura legătură a mea cu Ioan Cojocari este următoarea: bunicul patern al soției mele a fost vărul tatălui lui Ioan Cojocari. În aceeași logică, dacă urmez arborele genealogic al familiei mele până la bunici și străbunici am vorbi despre sute de persoane cu care mă înrudesc direct sau prin alianță.

Primăria deschisă, performantă și onestă pe care o construim este exact opusul instituției formată din oameni ca fostul secretar general al primăriei. Vom merge înainte pe drumul nostru de reformă, indiferent de cât de mult se încearcă răspândirea refrenului că “toți sunt la fel”.

 *

Replică la replică: Motto: ”Minciuna stă cu regele la masă, / Doar asta-i cam de multișor poveste / De când sunt regi, de când minciună este… /” (*Alexandru Vlahuță)

Domnul Ruben Lațcău afirmă că în ”Ziua de Vest” s-a scris c-ar fi ”rudă de sânge cu fostul secretar al Primăriei Timișoara”. NU. Nu am folosit această sintagmă, cu accentul ”pe sânge”. O manipulare, probabil consiliată de un ”specialist” în PR? Mai mult, domnul vice-primar CONFIRMĂ rudenia, chiar dacă este de alianță, prin soția sa, este tot rudenia, mai ales că în România există o serie de dovezi de promovare a rubedeniei, fie chiar și numai prin nășie! Nici acolo nu este legătură de sânge, este legătură în fața lui Dumnezeu.

Așa cum am scris și inițial, ”rudele nu ni le alegem”, rămâne valabil. Într-o țară creștină, cum este România (care nu este China, nici Coreea de Nord, țări atee prin controlul comunist asupra societății), textele religioase (aș cita aici pe părintele Arsenie Boca) susțin gradul de rudenie până la nivelul șapte de descendență. Prin căsătorie, rudele soțului (soției) devin rude, chiar de alianță, cu subiectul, indiferent cine este el. Conform legislației, în Codul de Integritate al Administrației Publice, sunt interzise și monitorizare legăturile de rudenie până la gradul patru.

Dar, gata, nu doresc să dezvolt un text pe teme biblice, ci mult mai pragmatic, pe aceea a intereselor posibile într-o instituție mult prea zdruncinată și măcinată de scandaluri, corupție, angajări ”piloase”, combinații de n luate câte k, așa cum știu matematicienii să arate că se poate.

Adevărul este că Ioan Cojocari, condamnat penal și judecat penal, în alte dosare, ale vânzărilor ilegale, prin încălcarea Legii 112, este văzut, filmat, fotografiat, foarte des în Primăria Timișoara. Personal, îmi pare rău pentru Johnny (Cojocari) că ruda sa (de alianță) se dezice așa ușor de el, mai ales că în șiretenia sa afirmă, adesea, în diferite medii, că are o relație apropiată cu ”nepotul”.

Mai mulți martori susțin, în continuare, că a mers, adesea, în biroul vice-primarului Lațcău. Dacă domnul vice-primar insistă că nu l-a primit în biroul său, aș vrea să-l cred – de ce nu? – ceea ce ar însemna că s-a dus fără să bată la ușă, și a intrat… neinvitat.

De asemenea, articolul nostru nu a incriminat pe Ruben Lațcău cu nimic, era doar o informație și o relatare despre… o realitate simplă, accentuată de istoricul otrăvit al fostului secretar al primăriei, care i-a atras în groapa infamiei pe cei doi foști primari, Gheorghe Ciuhandu și Nicolae Robu. Niciunul dintre ei nu ascultau sfaturile unor persoane bine intenționate, când li se spunea că Cojocari face ilegalități și vinde orașul Timișoara mafiei imobiliare.

Sper ca actuala echipă să fie mai prudentă!

Comentarii

comentarii