Acasă Actualitate Vicepremierul Suciu, la discuţii contradictorii cu Nicolae Robu, pe șantierul podului Dragalina,...

Vicepremierul Suciu, la discuţii contradictorii cu Nicolae Robu, pe șantierul podului Dragalina, reabilitat cu fonduri guvernamentale

552
DISTRIBUIȚI

Vicepremierul Daniel Suciu a venit la Timişoara în vizită de lucru şi a împuşcat dintr-o dată doi iepuri. A vizitat şi şantierul podului Dragalina, ridicat cu fonduri prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, dar a reuşit să susţină întâlnirea şoc a infrastructurii timişorene, cea dintre primarul Nicolae Robu şi preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra.

Ambele puncte vizate au fost pozitive. Pe şantier e excelent, constructorul îşi face treaba, chiar dacă nu capătă banii cuvenţi, ”din cauza primăriei” spune Suciu, pentru că nu face cereri de decontare, dar a reuşit şi să-i pună să discute faţă în faţă pe cei doi lideri ai administraţiei locale.

Fiecare dintre aceştia insistă cu o anume locaţie pentru investiţie, primarul lângă stadionul „Dan Păltinişanu”, preşedintele CJT la Giroc, dar nu reuşesc să se înţeleagă nicicum asupra uneia dintre acestea. În vară, Suciu spunea că cei doi vor fi invitaţi la Bucureşti la discuţii pentru lămurirea problemei, doar că aceasta nu s-a întâmplat.

Daniel Suciu a venit el personal la Timişoara, teoretic pentru a vedea stadiul lucrărilor la podul Dragalina şi cel de pe Eroilor, unde finanţarea este, în cea mai mare, din bani guvernamentali, prin PNDL. Şi s-a declarat mulţumit, dar nu a ratat ocazia de a-l „pişca” pe Robu, într-un joc în faţa presei în care cei doi au dorit să arate care este mai puternic bărbat politic: „Văd că stadiul lucrărilor la acest pod (n.r. Dragalina) este de 85 la sută, chiar dacă stadiul decontărilor către constructor este de doar 50%. Eu ce să fac, noi avem bani, dar dacă nu-i cereţi (n.r. Primăria Timişoara) nu-i putem da! Situaţia arată că sunt firme puternice de construcţii în Timişoara, care pot duce o asemenea lucrare”, a declarat vicepremierul Daniel Suciu.

Robu a replicat doar spunând că lucrările sunt gata la Dragalina în următoarele opt zile, dar că au fost întârzieri pentru că, odată pornit lucrul la poduri, s-au descoperit în subteran utilităţi care nu existau în documente. Pin intermediul PNDL, pentru cele două poduri s-au alocat aproximativ 11 milioane de lei, iar Primăria Timişoara a pus la bătaie alte două milioane de lei.

Suciu nu a ratat ocazia să vorbească şi despre stadionul cel nou, respectiv sala polivalentă.

Comentarii

comentarii