Acasă Administraţie Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș a fost la o ședință de bloc pentru...

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș a fost la o ședință de bloc pentru a susține colectarea selectivă

DISTRIBUIȚI

Vicepreședintele CJ Timiș, Cristian Moș a acceptat să fie alături de colegii de la ADID în susținerea colectării corecte și spune că o va face ori de câte ori va fi nevoie. În consecință, a luat parte la o ședință de bloc desfășurată de o asociație de proprietari dintr-un bloc timișorean.

”Poate pare ciudat că e nevoie ca un vicepreședinte de Consiliu Județean să participe la o ședință de bloc, dar cred că suntem în al XII-lea ceas și, dacă nu ne suflecăm cu toții mânecile, nu o să avem un oraș și un județ mai curat prea curând. Am fost la ședința de bloc alături de colegii mei de la Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Deseuri Timis și reprezentanți: Directia Politia Locala Timisoara, Primăria Municipiului Timișoara și RETIM Ecologic Service SA. Având în vedere că gradul de colectare selectivă de la asociațiile de locatari este în proporție de peste 58% neconform, căutăm soluții reale, punctuale și rapid aplicabile pentru a crește procentul deșeurilor conforme colectate”, a spus Moș.

Problema e mai complicată, iar pentru aplicarea corectă a colectării selective aceasta trebuie să pornească direct din apartamentul fiecăruia.

”Mi-ar plăcea să fie o rețetă ușor aplicabilă pentru toate scările de bloc din Timișoara, dar din păcate nu este atât de ușor. Cât timp colectarea selectivă întârzie să apară în fiecare apartament dintr-un bloc, problemele persistă și se tot amplifică. Tine de fiecare timișean în parte dacă o să reușim să schimbăm situația în care ne aflăm și dacă județul Timiș o să poată evita amenzi imense și o să se poată transforma într-un județ curat, civilizat și modern. O să particip la oricât de multe ședințe de bloc este nevoie, o să discut cu oricât de mulți timișeni este nevoie și o să fac tot ce-mi sta în putere să schimb situația în care suntem astăzi. Am încredere că alături de colegii mei de la ADID, reprezentanți ai orașelor și comunelor din județ și de restul entităților implicate, o să muncim neîncetat pentru a atinge țintele care se impun. Timișul trebuie să devină un model de bună practică!”, a mai menționat Cristian Moș.

 

Comentarii

comentarii