Acasă Actualitate Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș acuză: ”Este de notorietate afinitatea USR pentru proiectele...

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș acuză: ”Este de notorietate afinitatea USR pentru proiectele ce promovează comunitatea LGBT+”

DISTRIBUIȚI

Ecourile votului pentru aprobarea proiectelor culturale care vor beneficia de finanțare din județului, prin programul TimCultura, continuă. Vicepreședintele CJT, Alexandru Proteasa, acuză Frăția USR-PSD, dar și USR care ”promovează comnunitatea LGBT+” și atacă credința creștină.

Oficialul vorbește despre ”alianța toxică și neasumată” dintre PSD și USR, după ce cele două formațiuni politice au contestat jurizarea proiectelor depuse spre finanțare.

”De această dată, în proiectele culturale, în plin an de Capitală Europeană a Culturii.

Alianța toxică și neasumată PSD-USR a votat împotriva proiectelor culturale avizate de comisia de specialitate. Consider neîndemânatic și revoltător că, în aceste momente istorice pentru municipiu și pentru județ, avem consilieri care încearcă să blocheze finanțările pentru actorii culturali locali. Concret, peste 60 de proiecte ce urmau să se defășoare în următoarele 2 luni riscau să NU mai aibă loc din cauza păgubosului cuplu PSD-USR”, a spus Proteasa.

De asemenea, el atacă USR, despre care spune că promovează comunitatea LGBT + și atacă filozofia creștină.

”Este de notorietate afinitatea USR pentru proiectele ce promovează comunitatea LGBT+, dar devin deja șocante atacurile către tot ce înseamnă credință creștină sau spiritualitate, punând astfel de inițiative sub eticheta de ”proiecte mistico-religioase obscure”, a mai anunțat Protesa.

Cât despre câștigători, oficialul le dorește succes.

”Le doresc mult succes organizatorilor celor 221 de proiecte ce au fost aprobate! În același timp, îmi exprim regretul că există, la fel ca în fiecare an, actori culturali ale căror proiecte nu au putut fi cuprinse în bugetul programului Tim Cultura 2023. Vestea bună este că CCAJT derulează apeluri în valoare de peste 12 milioane de lei puși la dispoziție de Ministerul Culturii, iar acele proiecte valoroase care totuși nu s-au suprapus cu strategia asumată prin ghidul de eligibilitate al CJT, pot aplica pentru finanțare. Fac un apel către aleșii județeni să renunțe la alianțe politice nefericite sau la tergiversări inutile și să acționeze în favoarea cetățenilor ce i-au ales în aceste poziții cu putere decizională”, a încheiat Proteasa.

 

Comentarii

comentarii