Acasă Politica Vicepreședintele PSD Timiș,Cătălin Tiuch felicită Guvernul Câțu pentru că a copiat propunerile...

Vicepreședintele PSD Timiș,Cătălin Tiuch felicită Guvernul Câțu pentru că a copiat propunerile social-democraților din domeniul prețurilor energiei

580
DISTRIBUIȚI

Executivul condus de Florin Cîțu a copiat ideile PSD legate de protecția consumatorilor la efectele dezastruoase ale majorărilor de preț la gaze naturale și energie electrică, spune județean Cătălin Tiuch, vicepreședinte PSD Timiș. Totuși, partidul nu se supără, atât timp cât efectul final este scăderea prețurilor practicate pentru populație.

Prețurile ar trebui plafonate la același nivel cu media ultimelor luni, iar sumele necesare să fie luate din profiturile mari realizate de firmele de specialitate, spune Tiuch. De asemenea, statul trebuie să investească în ceea ce privește capacitățile de producție din domeniu.

”Felicităm Guvernul Cîțu pentru că a reușit să copieze propunerile pe care PSD le-a promovat și până mai ieri le contesta, și anume proiectul cu care PSD a venit în parlament se referă la plafonarea prețului la media ultimelor șase luni la energie, respectiv martie și septembrie, la faptul că statul va trebui să suporte 50% din scumpiri pentru consumatorul final, la faptul că banii pentru compensare vor veni dintr-un fond în care se duc 50 la sută din profiturile producătorilor de gaze și energie precum și de la bugetul de stat. PSD prin acest proiect prezintă soluțiile pentru combaterea creșterilor alarmante ale prețurilor la energie electrică și ale gazelor naturale. E firesc să creștem capacitățile de producție pentru a reduce dependență de importuri. Mai mult decât atât, este de urgență nevoie să accesăm banii din fondul de modernizare unde România are zece miliarde la dispoziție, bani europeni, pentru dezvoltarea investițiilor în sectorul energetic”, a spus Tiuch.

Guvernul dă copy-paste la mare parte din propunerile PSD, iar pentru aceasta trebuie felicitat, mai spune Tiuch.

Comentarii

comentarii