Acasă Actualitate Viceprimarul Cosmin Tabără a predat amplasamentul stadionului Lego către firma constructoare

Viceprimarul Cosmin Tabără a predat amplasamentul stadionului Lego către firma constructoare

DISTRIBUIȚI

Locația unde se va ridica noul stadion al Timișoarei, inițial cunoscut ca și stadionul Lego, redenumit ”Eroii Timișoarei”, situată în Calea Buziașului, a fost predată către constructor, a anunțat viceprimarul Cosmin Tabără. Firma se poate apuca de organizarea de șantier, în curând va primi și ordinul de începere a lucrărilor.

”De Valentine`s Day venim cu o veste bună pentru timișoreni, pentru că astăzi am predat amplasamentul din Calea Buziașului pentru construcția stadionului de tip Lego, așa cum e cunoscut acum, redenumit de noi Eroii Timișoarei. Este un lucru și un pas important pentru Timișoara pentru că după zeci de ani începem construcția unui nou stadion la Timișoara. Un stadion care, chiar dacă este de 10.000 de locuri, pentru că va fi foarte util sportului și tineretului timișorean, aici vor fi competiții sportive, fotbal, rugby, dar și concerte. Este un singur pas în construcția acestui stadion, este un lucru important, în scurt timp vom da și ordinul de începere a lucrărilor. Până atunci, antreprenorul va începe organizarea de șantier”, a anunțat Cosmin Tabără.

Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9.000 mp și avea un număr de 10.101 locuri pentru spectatori. Lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare cu peste 450 locuri, care va putea fi folosită și de locuitorii din zonă.

Noua construcție va avea fundația din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei.

 

Viitorul stadion va putea găzdui atât competiţii oficiale de fotbal, cât și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori. De asemenea, acesta va putea fi o locație optimă pentru evenimente și concerte mari, atunci când nu sunt organizate competiții sportive.

Termenul de execuție este de 28 de luni de la emiterea ordinului de începere. Valoarea contractului de execuție se ridică la 115 milioane de lei. Sursa de finanțare este bugetul local. Constructorul ales pentru acest proiect este societatea Tehnodomus, împreună cu  subcontractanții Techno Montaj Sistem, Instal Gas Corporation SRL, Energo Proiect, Atelier Decumanus, MC General Construct Alfa SRL și SC Contact Plus SRL.

Comentarii

comentarii