Acasă Actualitate Viceprimarul Cosmin Tabără anunță aprobarea proiectului de modernizare a bazei sportive unde...

Viceprimarul Cosmin Tabără anunță aprobarea proiectului de modernizare a bazei sportive unde e stadionul de rugby

DISTRIBUIȚI

O nouă arenă din Timișoara va intra în modernizare. Viceprimarul Cosmin Tabără a anunțat că a fost aprobat în consiliul local proiectul “Refunctionalizare teren de sport, reabilitare și extindere clădiri existente, inclusiv utilități”, adică baza sportivă situată în Ronaț, pe care își desfășoară activitatea echipa de rugby.

”Noul proiect este gândit pentru dezvoltarea performanței, a sportului de masă, dar se adresează și părinților pentru a-i determina să-și aducă copiii la sport. Pe lângă terenul echipei mari, prevazut cu nocturnă și tribuna acoperită, vestiare, centru de recuperare, camere tehnice, va exista un teren de antrenament aproape de dimensiuni oficiale pentru antrenament. Pentru copiii care vin spre acest sport, va exista un teren de dimensiuni mai mici, pe timp de iarnă acoperit, iar această zonă va beneficia și de o clădire cu vestiare separate pentru copii. Este anormal ca cei mici sa folosească vestiare comune cu tinerii sau adulții. Mai mult decăt atât, clădirea va avea o sală de fitness, unde parinții pot petrece timp alături de sportivi și nu numai, dar va fi și un loc adecvat socializării, de unde părinții își vor putea urmării copiii pe terenul de antrenament”, a anunțat viceprimarul.

Acest proiect poate fi construit și etapizat pentru a nu pune presiune pe bugetul public, dar Tabără spune că va încerca și obținerea unei finanțări din alte surse.

Întregul proiect are o valoare de aproximativ 40 milioane lei, preț fără TVA.Tabără a ținut să sublinieze și cine merită felicitările pentru succesul acestei inițiative: ”Oamenii minunați care au “tras” pe el în ultimii 3 ani”.

Comentarii

comentarii