Acasă Actualitate Viceprimarul Cosmin Tabără, în continuare nemulțumit că administrația Fritz nu se preocupă...

Viceprimarul Cosmin Tabără, în continuare nemulțumit că administrația Fritz nu se preocupă îndeajuns de infrastructura sportivă

DISTRIBUIȚI

Cosmin Tabără, viceprimarul liberal al Timișoarei, se arată în continuare nemulțumit de faptul că useriștii din conducerea primăriei – primarul Dominic Fritz și viceprimarul Ruben Lațcău – nu acordă destulă atenție infrastructurii sportive. Penelistul insistă pe faptul că demersurile pentru stadionul de tip „lego” înaintează doar pentru că a insistat el. Totuși, Tabără spune că este mulțumit că înaintează demersurile de la Complexul Sportiv Bega și de la arena de rugby. Per total, însă, liberalul acordă o „bulină neagră” administrației: „Cum să transformi Uszoda în spațiu de proiecții de film, când Timișoara duce lipsă de baze sportive?”.

„Vom ieși din nou la licitație cu stadionul «lego». Eu am fost cam singurul care l-a dorit (dintre conducătorii primăriei – n.r.). Dacă eram ascultat de anul trecut, eram deja în șantier. Declarativ s-a dorit, faptic nu prea. Puteți vedea discuțiile pe buget. Nu au pomenit un cuvânt despre sport când s-a prezentat bugetul, ceea ce arată foarte clar că nu s-a dorit acest stadion. Doar opinia publică –  suporterii și cu mine – am reușit să împingem acest proiect. În următoarea săptămână vom ieși cu el la licitație. Nu cu valoarea la care a fost actualizat, undeva cu două milioane de euro, dar mă bucur că totuși administrația a achiesat la această cerere a mea. Nu este un proiect al meu personal, este o necesitate pentru oraș, pentru sport și pentru cultură. Un factor determinant l-a avut arhitectul-șef, care m-a susținut și a susținut acest proiect”, a declarat Tabără.

Recent, și alte două proiecte de infrastructură sportivă au înaintat. Primul ar fi Complexul Sportiv Bega, unde se dorește modernizarea bazinului și a sălii de gimnastică. Aici se caută un proiectant care să se ocupe de ET (expertiză tehnică) și DALI (documentație de avizare a lucrărilor de investiții). Celălalt proiect îl reprezintă lucrările de întreținere a arenei de rugby, unde s-a și finalizat licitația. În ceea ce privește un proiect nu atât de recent, baza sportivă de pe Costică Rădulescu, realizată de CNI, viceprimarul nu este convins că aceasta va fi finalizată în termen, adică peste o lună. Potrivit acestuia, la ultimele discuții purtate cu CNI, încă nu fusese contractată firma care să realizeze parcarea, iar alte întârzieri ar fi și la așezarea gazonului.

Pe de altă parte, un subiect care îl nemulțumește pe viceprimarul liberal este renovarea bazei Uszoda, nu ca bazin propriu-zis de înot, ci ca spațiu de proiecții de film. „Timișoara duce lipsă de baze sportive, de infrastructură sportivă. Ar trebui să se renoveze grădina de vară a Filarmonicii, avem șase sau șapte săli cinema aduse în proprietatea municipiului de Nicolae Robu. Unele sunt deja renovate pe proiectele existente. Uszoda trebuie să rămână bază sportivă!”, a declarat Tabără. Potrivit acestuia, ar putea fi chiar ilegală o astfel de decizie, din moment ce ar fi schimbată destinația spațiului și ar fi necesară o hotărâre de guvern.

Pe lângă tema infrastructurii sportive, Tabără a atins și un alt subiect despre care a mai comentat nu demult: Pădurea Verde. Edilul este bucuros că încredințat contractul pentru realizarea studiului de fundamentare în vederea transformării în „pădure-parc” a spațiului. „Nu se vor tăia copaci, nu se vor construi șosele sau piste, va fi transformată conform studiului. Va fi ca pădurile parc din Stuttgart și alte orașe. Nu se întâmpla dacă nu puneam acea presiune pe colegii mei, un an și 10 luni au stat departe de acest proiect. Și acum suntem contratimp, proiectul care va fi realizat trebuie să treacă prin comisia tehnică a ministerului”, a mai adăugat Tabără.

 

Comentarii

comentarii