Acasă Actualitate Viceprimarul PNL din Vărădia a fost extrădat în SUA. Ar fi păgubit...

Viceprimarul PNL din Vărădia a fost extrădat în SUA. Ar fi păgubit sute de americani cu peste un milion de dolari

DISTRIBUIȚI

Un viceprimar PNL a fost ridicat de Interpol. Era ilegal în SUA, dat în urmărire de americani pentru frauda Viceprimarul din Caraș-Severin care a fraudat americani cu peste un milion de dolari a fost extrădat în vineri dimineață. Anchetatorii din Statele Unite au venit sa îl ia din România.

După nouă ani în care a fugit de justiția din SUA, viceprimarul din localitatea Vărădia a fost predat astăzi autorităților americane.

În 2014, el fusese reținut de procurorii din statul Louisiana pentru o fraudă imensă, de peste un milion de dolari. Viceprimarul este acuzat că împreună cu alți suspecți ar fi păcălit sute de cetățeni americani prin comenzi false, în mare parte făcute pe Ebay. El este singurul suspect care a fugit de justiția americană. A profitat de o eliberare făcută înaintea procesului, s-a întors în România și și-a schimbat numele. În 2020, a candidat pentru o funcție publică, a devenit consilier local iar mai apoi viceprimar în localitatea din Caraș-Severin. Asta le-a și atras atenția ofițerilor, având în vedere că era dat în urmărire generală. Interpol a luat legătura cu Poliția Română iar ofițerii de la noi l-au reținut la începutul acestei luni.

Vineri, bărbatul a fost adus la Aeroportul Henri Coandă, unde a fost predat procurorilor din SUA. Acesta urmează să ajungă înapoi în statul Louisiana și să fie judecat pentru faptele pe care le-a comis, scrie digi24.ro.

Comentarii

comentarii