Acasă Administraţie Viceprimarul Ruben Lațcău: „Modernizăm rețeaua de termoficare în Centru și Lipovei”

Viceprimarul Ruben Lațcău: „Modernizăm rețeaua de termoficare în Centru și Lipovei”

DISTRIBUIȚI

Conducta-alimentare-apaMarți, 15 iunie, Consiliul Local Timișoara a aprobat varianta actualizată a studiului de fezabilitate pentru reabilitarea a 3,7 kilometri de conducte din rețeaua primară de termoficare. Sunt vizate sectoare din zona centrală și din Calea Lipovei. Deși proiectul a fost inițiat de fosta administrație, actualul viceprimar Ruben Lațcău este cel care a promovat acest pas al procesului de reducere a pierderilor de pe rețeaua de transport.

„Este doar una din piesele puzzle-ului de termoficare din Timișoara. Rezolvările pentru problemele sistemului de termoficare nu sunt simple și durează iar acest proces l-am început din acest an. Deja dăm drumul la cel de-al doilea proiect de reabilitare în 7 luni. În ianuarie am emis Autorizația de Construcție și am început reabilitarea a 30 de km de rețea primară și secundară, în felul acesta vrem să reducem pierderile de 50 de milioane de lei pe care rețeaua de transport și distribuție o produce în fiecare an”, a scris Lațcău pe pagina sa de Facebook chiar în timpul ședinței de plen de marți, la scurt timp după votul pe acest proiect.

Viceprimarul promite că în curând va fi pregătit pentru finanțare europeană și un al treilea proiect de reabilitare. Prin astfel de proiecte, municipalitatea timișoreană urmărește să nu ajungă în situația Bucureștiului. Concret, spune Lațcău, vor fi scoase conductele vechi și vor fi puse unele noi, preizolate, astfel încât să fie reduse costurile pentru transport și mentenanță, dar să fie și asigurată o presiune optimă a apei pe rețeaua primară.

„Este doar încă un pas spre a îmbunătăți calitatea vieții din Timișoara și săptămâna aceasta vor mai fi anunțate câteva proiecte majore legate de termoficare. După 10 ani de pierderi și devalizare, hoții de ieri se prefac azi în negustori cinstiți. Asta nu mai ține. Termoficarea din Timișoara va trece printr-un proces masiv de «decăpușare» și eficientizare și sunt sper ca în 4 ani să fim un exemplu pentru întreaga țară”, mai scrie Lațcău.

Comentarii

comentarii