Acasă Actualitate Viceprimarul Ruben Lațcău, recent devenit tată, intră în concediu paternal timp de...

Viceprimarul Ruben Lațcău, recent devenit tată, intră în concediu paternal timp de 15 zile

432
DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Ruben Lațcău va intra în concediu paternal începând de mâine, 29 ianuarie, pentru 15 zile. „Vicele”, conform primarului Dominic Fritz, trebuia să intre în concediu de acum două săptămâni, dar cum Fritz a fost depistat pozitiv cu COVID-19, Lațcău a trebuit să îi preia prerogativele. Astfel, momentul s-a amânat până acum, când primarul a ieșit din izolare.

„După cum am anunțat și când am intrat în izolare, asta nu a fost o informație publică, a primit în aceeași zi două vești care i-au schimbat viața imediat. Era deja plănuit că în momentul în care devine tată o să își ia 15 zile de concediu paternal. Tocmai pentru că m-am îmbolnăvit în acea zi, nu a mai intrat. De aceea va intra de mâine (29 ianuarie). Asta este toată povestea, nu știu de ce trebuia să devină știre națională”.

Fritz a mai spus că se bucură că la acest moment Timișoara îl are ca viceprimar și pe Cosmin Tabără, care va prelua o parte din responsabilitățile lui Lațcău. „Sunt sigur că ne vom descurca de minute! Ruben oricum nu pleacă nicăieri și va fi aici pe fir”, a spus Fritz. În plus, luni, 1 februarie, ar urma să fie prezentat și să își înceapă munca și noul city-manager.

”Da, sunt tatăl unui băiețel de câteva zile. Nu, nu stau în concediu de paternitate 2 ani, ci 15 zile, cum zice legea.

Ruben Lațcău: ”Mi-am ținut băiatul în brațe mult prea puțin”

Adam s-a născut în ziua în care Dominic Fritz a primit testul pozitiv pentru Covid-19. Două vești care în decurs de câteva minute mi-au dat peste cap calendarul. Am preluat imediat atribuțiile de primar al municipiului Timișoara, am stat la birou de dimineață până în miez de noapte, chiar și duminică. Mi-am ținut băiatul în brațe mult prea puțin.

Dominic Fritz a revenit la birou și acum pot să fiu acasă cu Adam și să-mi susțin soția în această perioadă grea, dar minunată, pentru o familie. Sunt primele zile ale copilului meu și vreau să le petrec cu el. Pentru el m-am înhămat la tot acest efort politic și administrativ de schimbare a orașului în bine.

Și vreau să spun și ce fel de soț și tată sunt și vreau să fiu cât voi trăi, unul responsabil care se implică în creșterea copilului. Așa sunt acasă, așa sunt și în Primărie.

Că voi pleca într-un concediu de 15 zile le-am spus marți, consilierilor locali, în ședință. Le mulțumesc consilierilor care sunt și corespondenți la Radio Erevan și au transmis informația falsă și ridicolă că mi-am luat concediu de paternitate 2 ani.

Evident că voi avea cu mine laptopul și telefon și că îmi voi continua ședințele și planurile, așa cum am făcut-o chiar și în zilele de Crăciun. Nimic nu se oprește în loc”, a declarat Ruben Lațcău.

Comentarii

comentarii