Acasă Politica Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, vorbește de istoria de peste 147 de ani...

Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, vorbește de istoria de peste 147 de ani a Partidul Național Liberal

DISTRIBUIȚI

Liberalul Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, vorbește de istoria de mai bine de 147 de ani, care înseamnă Partidul Național Liberal.

Toate momentele importante ale istorie moderne ale României sunt legate de activitatea liberalilor. Generații întregi de mari oameni politici, liberali, au contribuit la evoluția României, iar datoria noastră este de a duce mai departe valorile și principiile liberale, de a cinsti memoria înaintașilor noștri liberali.

“Știu că pentru mulți ”sună bine” a se declara liberali sau simpatizanți ai curentului liberal, al Partidului Național Liberal , dar cred că doar activitatea și modul nostru de viață, exprimarea noastră de zi de zi, arată cât de liberali suntem. Până la urmă, nu simpla declarație că ”sunt liberal” ajunge.

Cinstirea memoriei adevăraților predecesori liberali o facem cel mai bine prin ceea ce facem prin ceea ce suntem  noi ca și oameni politici”, atrage atenția respectabilul liberal Cosmin Tabără.

24 noiembrie este ziua în care Ionel Brătianu, unul dintre cei mai mari oameni politici pe care i-a dat România, a plecat din lumea noastră, după o întreagă activitate politică dedicată neamului său. Momentele cele mai importante ale activității sale politice se leagă de anii 1918 și 1923. În primul moment, a avut un rol determinant în înfăptuirea Marii Uniri. Iar în cel de al doilea moment în negocierile care au avut loc la Paris, locul unde s-au trasat granițele României Mari.

Născut dintr-o familie de liberali autentici, cu tatăl său Ion. C Brătianu fondatorul Partidului Național Liberal, și-a dedicat întreagă viață politicii, la bază fiind inginer. Rămâne în istorie ceea ce spunea Ionel Brătianu: ”Cei mai mulți își închipuie că politica este un fel de distracție, cu foloase și onoruri. Politica este ceva grav, grav de tot. Ai în mâna ta viața și viitorul țării tale”.

Din păcate, ceea ce spunea atunci este valabil și azi. Să-i cinstim memoria trăgând învățăminte  din ceea ce spunea el. Că suntem liberali sau nu, atât timp cât suntem într-o funcție administrativ-politică, avem obligația de a lua deciziile în interesul cetățeanului și al statutului, pentru că, indiferent de nivelul la care activăm, prin ceea ce decidem influențăm viața celor din jurul nostru, influențăm viitorul. Să ne gândim mai mult la viitor decât la noi, pentru că suntem vremelnici într-o funcție, dar deciziile noastre rămân.

Mai mult ca oricând, Partidul Național Liberal are nevoie de liberali autentici, oameni cu principii care respectă valorile liberale. Doar așa putem cinsti memoria acestor oameni, care ne-au lăsat, prin activitatea lor, o Românie Mare, modernă, suverană și independentă. Avem obligația să ducem mai departe moștenirea lor.

P.S. Îi mulțumesc lui Florin Rostariu – ColoRoștariu pentru ilustrație și îl felicit pentru lucrările lui absolut superbe – a conchis liberalul Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei.

 

Comentarii

comentarii