Acasă Politica Victor Ponta i-a dat startul lui Mihai Stepanescu în cursa pentru primăria...

Victor Ponta i-a dat startul lui Mihai Stepanescu în cursa pentru primăria Reșiței

340
DISTRIBUIȚI

”Bun revenit în PSD!”, i-a spus sâmbătă primarului în exercițiu al Reșiței, Mihai Stepanescu, Victor Ponta, președintele PSD, reîmprospătând astfel memoria publică, cea care a reținut faptul că Stepanescu a mai condus o dată organizația municipală a PSD. Chiar dacă se cunoștea susținerea PSD (moderată, din partea PNL) pentru o nouă candidatură a actualului primar, Stepanescu a lăsat până acum să vină acest moment pentru a anunța oficial candidatura din partea USL.

 De altfel, prezența de sâmbătă a lui Ponta la Reșița, alături de senatorul Ilie Sârbu, a fost legată de lansarea candidaturii lui Mihai Stepanescu, sau, mai curând, anunțarea momentului oficial al susținerii, penru că încă nu a început campania electorală. Alături de Ponta s-au aflat președinții filialelor județene ale PSD și PNL, respectiv, Ion Mocioalcă și Marcel Vela dar și primarul Mihai Stepanescu, de acum vicepreședinte al PSD Caraș-Severin. Președintele PSD a susținut o conferință de presă, în care a a anunțat că îl va sprijini pe Mihai Stepanescu în proiectele sale pentru Reșița și s-a declarat convins că acesta va câștiga un nou mandat la primărie. Victor Ponta şi-a exprimat convingerea că, spre deosebire de alte judeţe, în care PDL a rămas la putere, în Caraş-Severin, USL va câştiga detaşat, atât alegerile locale din iunie, cât şi alegerile parlamentare, care s-ar putea, în opinia sa, să aibe loc chiar mai repede decât termenul stabilit. Ponta a observat că în Caraș-Severin s-au petrecut mișcări fundamentale pe scena politică, într-un județ în care părea că nu se întâmplă nimic și că astfel USL va obține aici unul din cele mai bune scoruri. Dar, a spus președintele PSD, referindu-se la venirea lui Sorin Frunzăverde și a celorlalte personalități în USL, noua realitate trebuie asimilată, oamenii trebuie să se obișnuiască să lucreze împreună.

Chiar dacă viitorul candidat al USL la președinția României va fi stabilit în 7 aprilie, Ponta s-a dovedit mărinimos și a dezvăluit jurnaliștilor numele său: Crin Antonescu. Personalitate cu care președintele PSD e convins că USL la câștiga alegerile. Ponta a mai spus că, prin trecerea unor parlamentari pedelişti la USL, puterea actuală a pierdut majoritatea în Senat, iar în Camera Deputaţilor, majoritatea va fi testată chiar în şedinţa de luni. 
„Noi, parlamentarii USL, vom participa la şedinţa Camerei Deputaţilor de luni şi vom propune demiterea Robertei Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei, urmare a cazului bine cunoscut de fraudare a voturilor. Vor fi obligaţi să supună votului propunerea noastră şi vom vedea în ce măsură PD-L, UNPR şi UDMR mai deţin majoritatea. Dacă nu o mai deţin, înseamnă că situaţia politică s-a schimbat şi, în următoarea etapă, vom propune ca fie un Guvern de Uniune Naţională, fie un Guvern de tehnocraţi să organizeze alegeri corecte. După ce USL va câştiga alegerile, Guvernul Uniunii va trebui să se ocupe de treburile ţării, pentru că acum nimeni nu mai conduce România”. 
Ponta a spus că Guvernul actual este  slab, dezorientat şi şantajabil, putând astfel produce mult rău României, de aceea, alegerile parlamentare trebuie organizate cât mai repede, înainte de luna noiembrie 2012. Victor Ponta a mai declarat, răspunzând unor întrebări ale mass-media, că, dacă va fi numit premier, printre primele măsuri economice pe care le va avea în vedere sunt impunerea TVA-ului diferențiat pentru produse alimentare și agricole, reducerea contribuţiei de asigurări sociale, o nouă lege a achiziţiilor publice, astfel încât acestea să fie corecte şi transparente. Mai mult, a arătat Ponta, ar încerca să interzică accesul Guvernului la fondul de rezervă al bugetului de stat, fond care ar fi fost folosit, în opinia sa, pentru mituirea primarilor puterii. 
A doua parte a prezenței sale la Reșița, Victor Ponta a dedicat-o lansării lui Mihai Stepanescu, la Casa de Cultură din Reșița. Pe scena instituției, martoră a atâtor și atâtor evenimente și ceremonii politice, Mihai Stepanescu a fost susţinut de Ion Mocioalcă, senatorul Ilie Sârbu şi Victor Ponta, din partea PSD, de Marcel Vela și Ioan Popa, din partea PNL, dar şi de o sală plină cu oameni veniţi din toate colţurile judeţului. Mihai Stepanescu a spus, cu ocazia lansării,  că a luat decizia de a trece la PSD pentru a fi mai aproape de cetăţeni, pentru a se putea exprima mai bine într-o familie politică. 
”În urmă cu un an am promis că dacă mă voi înscrie într-un partid, acesta nu poate fi decât PSD. Cred că mi-am respectat promisiunea!” a spus Stepanescu.

Comentarii

comentarii