Acasă Administraţie Victorie definitivă a Primăriei Timişoara, într-un dosar legat de Spitalul de Copii....

Victorie definitivă a Primăriei Timişoara, într-un dosar legat de Spitalul de Copii. Primarul Robu, săgeţi către viceprimarul Stoia

DISTRIBUIȚI

spital de copii

Primăria Timişoara a înregistrat marţi o importantă victorie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanţa a respins definitiv şi irevocabil recursul înaintat de Lydia Henriette Reiber în privinţa retrocedării Corpului de Chirurgie al Spitalului de Copii din Timişoara.

Clădirea a fost obiectul unei retrocedări în natură. Înainte de naţionalizare, a fost deţinută de o societate pe acţiuni, iar actuala proprietară, Lydia Henriette Reiber, este moştenitoarea unuia dintre acţionari. Conform legii, retrocedarea în natură nu se poate efectua în astfel de cazuri, dar se pot acorda compensaţii băneşti. Cu toate acestea, Lydia Henriette Reiber obţinuse retrocedarea clădirii din partea Ministerului Sănătăţii. Decizia ministerului a fost ulterior anulată de Tribunalul Timiş, anulare menţinută de Curtea de Apel Timişoara şi, marţi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Clădirea revine astfel definitiv şi irevocabil în proprietatea statului român.

Primarul Nicolae Robu a ţinut să anunţe victoria pe reţeaua de socializare Facebook. Dincolo de bucuria momentului, edilul l-a atacat subtil pe viceprimarul Traian Stoia, pentru felul în care acesta din urmă vorbeşte în conferinţe de presă despre anchete în derulare. Nu este prima dată când Robu îi reproşează acest lucru lui Stoia.

Mulţumesc Serviciului Juridic al Primăriei pentru competenţă şi loialitatea faţă de interesul public cu care şi-a făcut datoria. Încă o dată s-a demonstrat că lupta pentru clădirile publice trebuie dusă în justiţie, după normele statului de drept, cu discreţia de rigoare şi nu în conferinţe de presă, cu declaraţii sforăitoare, dar sterile. Vom continuă această lupta, fără menajamente!”, a scris Robu pe Facebook.

Comentarii

comentarii