Acasă Actualitate video – Jador, mesaj pentru primarul Dominic Fritz: ”Am încercat să-mi depășesc...

video – Jador, mesaj pentru primarul Dominic Fritz: ”Am încercat să-mi depășesc condiția. Poate sunt prea negru și deranjează”

DISTRIBUIȚI

Cântărețul de manele Jador s-a simțit ofensat după ce concertul de la Filarmonica din Timișoara i-a fost anulat și acuză conducerea instituției de discriminare.

Artistul consideră că nu s-ar fi luat această decizie dacă nu era implicat un artist de etnie romă.

Jador îl acuză pe Dominic Fritz, primarul Timişoarei, pentru decizia de a interzice concertul de la Filarmonica Banatului. Și Roxana Iliescu, consilier, a fost acuzată de discriminare.

„În ultima vreme, m-au sunat majoritatea televiziunilor din ţară pe subiectul că Filarmonica de la Timişoara nu m-ar lăsa pe mine să cânt acolo. Mi-am dat seama, bă, ţigan, manele. Primarul am înţeles că nu a fost de acord şi cu o fată Roxana care a făcut consiliu special pentru ca Jador să nu vină acolo.

Oricum nu o să mai vin acolo, în oraşul Timişoara nu o să mai vreau să cânt acolo, fiindcă mi se pare că sunt nişte oameni…. Da, sunt ţigan şi mă bucur că sunt. Am făcut o facultate, domnule primar, am făcut un master, am încercat să-mi depăşesc condiţia pentru că e greu să pleci de pe câmp, cu oile şi să ajungi Jador. Nu ştiu ce discriminează oamenii ăştia pentru că nu-mi dau seama care este motivul principal, needucaţia mea, poate am părut prea negru şi îi deranjează. Pentru că în muzica pe care o fac nu găsiţi dezacorduri, greşeli gramaticale. Ritmul vă deranjează?

Mi-e foarte ruşine că sunt în situaţia asta, dar e foarte urât să fii discriminat. Am avut atâtea exemple. Am avut Holocaust. Avem un război între oameni care vorbesc aceeaşi limbă. Nu poate să îmi ia cineva dreptul la a cânta, dacă se lua de mine că sunt ţigan nu mă deranja. Sunt ţigan, ăsta sunt eu. Dar eu am fost la şcoală, domnul primar. Faceţi Timişoara de râs. Nu voi mai veni să cânt la Timişoara deoarece am înţeles că oamenii de acolo au fost foarte scârbiţi că eu aş veni să cânt la Filarmonică“, este mesajul lui Jador.”, a transmis Jador într-un mesaj video pe contul său de TikTok.

Concertul urma să aibă loc pe 17 mai pe scena Filarmonicii Banatul din Timişoara.

Managerul artistului a anunţat că a existat o înţelegere verbală între el şi conducerea filarmonicii, însă directorul Filarmonicii susține că acordul verbal nu a existat și că cererea organizatorilor nu a fost aprobată.

„Informaţia despre susţinerea unui concert la Sala Capitol de către unul dintre artiştii genului de manele în luna mai este una falsă, nefiind aprobată cererea organizatorilor. Avem încrederea că publicul şi locuitorii Timişoarei (…) ştiu că agenda propusă vizează concerte de o înaltă ţinută artistică, cu artişti de talie internatională”, a transmis directorul Filarmonicii Banatul Timişoara, Ovidiu Andriş, conform antena3.ro.

Comentarii

comentarii