Acasă Eveniment Vişinel Stanca se mută cu familia la Chimioterapie

Vişinel Stanca se mută cu familia la Chimioterapie

396
DISTRIBUIȚI

Contractul între Secţia de Chimioterapie a Spitalului Municipal Timişoara şi Vişinel Stanca, proprietarul clădirii, a expirat la finele anului trecut. În acel moment, o comisie de negociere din cadrul Primăriei Timişoara trebuia să se întâlnească cu Vişinel, pentru a negocia o chirie pentru clădirea în care sunt internaţi bolnavii de cancer din Timişoara. Cu toate că a trecut mai bine de o lună de când această comisie a fost mandatată de Consilul Local Timişoara să înceapă negocierile cu proprietarul, nu s-a întâmplat nimic pentru că au venit sărbatorile, iar membrii acestei comisii au avut alte priorităţi. Bolnavii de cancer au fost uitaţi.

„Îmi pare rău de bolnavi”

Pentru că simte că este dus cu zăhărelul, Vişinel Stanca pare hotărât să ia taurul de coarne. Acesta spune că dacă Primăria Timişoara nu îl va chema la negocieri, se va muta cu familia în Secţia de Chimioterapie, situată pe bulevardul Mihai Vitezu din Timişoara. „Am aşteptat destul. În 48 de ore mă voi muta cu rudele în această clădire. Îmi pare rău de bolnavii de cancer, dar problema nu este la mine, ci la primărie. Aceşti oameni nu au avut nici măcar bunul-simţ să mă cheme la negocieri. În momentul de faţă, spitalul nu mai are niciun contract cu mine şi tocmai de aceea mă voi muta acolo, împreună cu rudele. Deja am încărcat un camion cu paturi, dulapuri şi alte cele, pe care le voi aşeza pe holul spitalului”, spune Vişinel Stanca.

„Mă interesează doar soarta bolnavilor”

Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal din Timişoara, spune că este preocupat doar de soarta bolnavilor, care nu trebuie să ajungă în stradă. „Am făcut demersurile necesare către primărie. Le-am solicitat acestor oameni să negocieze cu actualii proprietari, pentru a se rezolva problema. Sunt convins că până la urmă se va găsi o soluţie”, spune Octavian Mazilu.

„Bolnavii nu vor ajunge în stradă”

Martin Staia, şeful Direcţiei Patrimoniu din cadrul Primăriei Timişoara, este convins că bolnavii nu vor ajunge în stradă. „Aceşti bolnavi nu vor ajunge în stradă. Noi căutăm şi alte soluţii. Deja am identificat o clădire în care această secţie se poate muta, însă nimic nu este stabilit. Există şi posibilitatea ca această secţie să fie comasată cu o altă secţie a Spitalului Municipal şi atunci problema ar fi rezolvată. Oricum, ne vom întâlni şi vom negocia cu proprietarul acestei clădiri, poate ajungem la o înţelegere”, spune Martin Staia. Contractul între Spitalul Municipal şi Vişinel Stanca a expirat în 31 decembrie 2011. În acel moment, instituţia spitalicească a primit o foaie din partea municipalităţii timişorene, care îi asigura pe cei de la spital că se vor întâlni cu proprietarul şi vor renegocia o nouă chirie. Acestea au fos doar vorbe în vânt, pentru că în realitate proprietarul nici măcar nu a fost contactat de reprezentanţii municipalităţii.

Comentarii

comentarii