Acasă Actualitate Viitoarea fântână de la punctele cardinale – un proiect verde exceptional, cu...

Viitoarea fântână de la punctele cardinale – un proiect verde exceptional, cu plante depoluatoare și antialergeni, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

În cadrul Săptămânii verzi europene, joi, 2 iunie 2022, în spațiul outdoor al Grădinii urbane a Universității de Vest Timișoara, situat în lateralul sălii de sport  și a terenului de baschet UVT, a fost lansat proiectul comun, inițiat de UVT și Aquatim SA, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara.

E vorba de ”Reimaginarea Fântânii Punctele Cardinale” ca insulă de biodiversitate. Cu acest prilej a fost vernisată expoziția cu proiectele imaginate de către studenți, cu imaginea viitore a acestei fântâni emblemă a Timișoarei.

La eveniment au participat rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea, reprezentanții Aquatim SA, și cadrele universitare ale UVT care coordonează echipele studențești implicate în proiect, alături de studenți,

Rectorul Marilen Pirtea a explicat: ”Pe lângă latura educativă, UVT contribuie și la dezvoltarea comunității și a orașului. Astfel, împreună cu Aquatim am decis să punem în realitate unele idei în legătură cu viitoarea fântână de la punctele cardinal de la Timișoara.

Au fost opt grupe de studenți și cadre didactice de la trei facultăți. Este vorba de Facultatea de arte și design, sub coordonarea doamnei Diana Andreescu, Facultatea de psihologie și Facultatea de chimie biologie geografie. Studenții și cadrele didactice și-au imaginat diverse planșe. Urmează ca printr-un vot cu populația din Timișoara să ducem către un plebicit proiectul într-o direcție sau alta, iar în final împreună cu arhitecții îl vom pune în practică.

Aceasta este inițiațiva celor doi parteneri – UVT și Aquatim. Îi  mulțumesc domnului director Ilie Vlaicu. Sunt convins că va avea ecouri excepționale acest proiect și deja ne imaginăm cum va arăta viitoarea fântână a Timișoarei de la punctele cardinale”.

Săptămâna Verde Europeană la UVT este în 2022 la cea de-a cincea ediție, evenimentul UVT fiind selectat de Comisia Europeană ca eveniment partener al Săptămânii Verzi Europene, un program european care are loc la nivel internațional în perioada 30 mai – 5 iunie 2022.

Proiectul Reimaginarea Fântânii „Punctele Cardinale” ca insulă de biodiversitate face parte din viziunea globală propusă în calendarul din Săptămâna Verde Europeană la UVT șia fost propus de către Aquatim SA, ca deținător al drepturilor de utilizare a Fântânii „Punctele Cardinale”.

În jurul fântânii vor fi și plante din flora noastră spontană, să depuleze și să nu fie alergenă și, evident, să aibă funcție estetică.

 

Comentarii

comentarii