Acasă Actualitate Viitorul este trecut! Mobilierul urban, în Timișoara, în 2050, cu studenții de...

Viitorul este trecut! Mobilierul urban, în Timișoara, în 2050, cu studenții de la UPT

DISTRIBUIȚI

Viitorul – perspectiva anului 2050, cu inspirații din trecut – este tema expoziției Future/Past, al cărei vernisaj a avut loc marți, 24 mai 2022, în holul central al Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara.

Expoziția prezintă lucrările realizate de studenții din anul III ai Facultății de Arhitectură și Urbanism din Universitatea Politehnica Timișoara, specializarea Mobilier și Amenajări Interioare, la disciplinele Design vestimentar, Mobilier urban si Proiectare asistată de calculator, în colaborare cu designerul vestimentar Laura Chiriță.

“Este o expoziție care reunește două materii obționale, de la Facultatea de arhitectură, specialitatea Mobilier și Amenajări interioare.

Partea de design vestimentar și mobilier urban a avut o temă destul de similară, astfel încât plecând de la o istorie a mobilierului urban și a costumului studenții au avut ca temă să creeze o lecție pentru viitor, pentru anul 2050, inspirându-se din trecut.

Astfel, cei de la design vestimentar au reușit să creeze fiecare câte o colecție, alături de care se află și aceste bijuterii, fiecare cu sursa lui de inspirație.

La fel ca si la mobilier urban, au avut și ei o sursă de inspiratie și aceste stații pe care le-au creat au fost dispuse, într-un traseu și oraș imaginar, din viitor”, a explicat lector dr.arhitect Maria Andreea.

Tema de anul acesta a fost crearea unor colecții vestimentare și accesorii/bijuterii dar și a unor obiecte de mobilier urban pentru viitor, anul 2050, inspirate din trecut, din diferite perioade istorice studiate la curs.

 

Comentarii

comentarii