Acasă Actualitate Viitorul României în viziunea umanistă. PUSL Timiș și-a prezentat candidații pentru primării

Viitorul României în viziunea umanistă. PUSL Timiș și-a prezentat candidații pentru primării

DISTRIBUIȚI

Cu sloganul “Demnitate – Onoare – Curaj”, Partidul Umanist Social Liberal a organizat, sâmbătă 18 noiembrie, la hotelul Arta din Timișoara dezbaterea ”Viitorul României în viziunea umanistă” și conferința de alegeri a filialei PUSL Timiș.

Cu acest prilej, au fost prezentați candidații PUSL Timiș pentru funcția de primar în mai multe localități și a fost validat în funcție de președinte al partidului, Titu Bojin, care a fost interimar.

Peste 500 de umaniști din Timiș, dar și de la filiale din toată țara au fost prezenți la conferință, începând de la Sibiu, până la Prahova, oraș reprezentat de Grațiela Gavrilescu deputat PUSL. Mulți invitați au fost și de la alte partide din Timiș, în frunte cu PSD, reprezentat cu strălucire de subprefectul Sorin Ionescu care a avut un mesaj foarte emoționat de prietenie față de PUSL.

“Suntem aici alături de voi, prietenii noștri. Suntem aici o delegație mare din partea PSD. Vă considerăm un partener în aceeași familie cu noi. Am dus de multe ori lupte împreună și am câștigat de fiecare dată încrederea și votul cetățenilor.

În 2024, se va decide viitorul Europei, viitorul României, viitorul județului Timiș, viitor municipiului Timișoara. Suntem într- un moment în care trebuie să ne punem întrebările:

 Cum va arăta Europa? Să vedeți cât de complicată începe să fie! Cum va arăta România în următorii ani? Să vedeți cât de complicată e situația. Cum va arăta Timișul și Timișoara în următorii ani? Să vedeți ce complicată e situația și aici local.

Eu vă doresc succes în ceea ce faceți, indiferent că vom fi competitori sau vom fi împreună, și vreau să vă asigur de prietenia noastră, a membrilor PSD”, a declarat prof. Sorin Ionescu.

De asemenea, au fost prezentați candidații la funcția de primar in comunele județului care au și primit eșarfa de primar, din partea lui Titu Bojin.

Au fost prezentate și proiectele de lege ale Partidului Umanist Social Liberal care sunt în număr de cinci.

  1. Inițiativa cetățenească pentru confiscarea averilor ilicite.

PUSL strânge semnături pentru susținerea inițiativei legislative a cetățeanului, privind recuperarea către bugetul de stat a marilor averi care nu pot fi justificate. De aceea cetățenii sunt îndemnați să semneze pentru susținerea inițiativei legislative.

Mesajul este clar te-ai săturat să muncești cinstit și să plătești taxe și impozite până la ultimul bănuț să fii privit ca un fraier?

Hoții și șmecherii trebuie să răspunda în fața legii cu propria libertate, atunci când se opun confiscării averilor detinute de ei ilegal în țară și în străinătate. Statul și justiția să își facă datoria până la capăt. Banii hoților, înapoi oamenilor cinstiți din România. Să fie ridicate creșe școli, grădinițe, spitale.

  1. Proiect de lege pentru încurajarea societăților comerciale în vederea angajării pensionarilor.
  2. Proiect de lege pentru achiziționarea prioritară a produselor alimentare autohtone.
  3. Înființarea fondului de solidaritate pentru construcția de locuințe pentru tinerii români.
  4. Modificarea Codului de Procedură Fiscală prin instituirea unui tratament legal în fața ANAF atât pentru stat, cât și pentru cetățeni.

Mesajul conferinței și al PUSL:

“Te-ai săturat să fii umilit în propria ta țară? Te-ai săturat să fii supus abuzurilor și nimeni să nu-ți ia apărarea?

Te-ai săturat ca unii să se îmbogățească fără muncă?

Te-ai săturat ca părinții și bunicii tăi să fie nevoiți să aleagă între a-și cumpăra medicamente sau mâncarea?

Te-ai săturat de abuzurile statului împotriva cetățenilor săi?

Atunci oamenii trimiși în parlament sau  guvern de partidele politice să fie competenți pe principiul omul potrivit la locul potrivit.

Bunicii și părinții noștri au dreptul la o viață decentă pe care noi trebuie să le o asigurăm.

Produsele alimentare românești sunt mai proaspete și mai sănătoase. De aceea să le consumăm cu prioritate. Tinerii trebuie să aibă curajul și responsabilitatea de a decide pentru viitorul țării.

Mesajul europarlamentar Maria Grapini a fost următorul:

“Numai uniți și în solidaritate și implicați putem să facem o viață mai bună pentru noi și pentru întreaga țară, fiindcă nimic nu e mai important pe acest pământ decât omul.

De aceea trebuie să respectăm valorile și să avem om potrivit la locul potrivit, trebuie să avem fapte și nu vorbe și trebuie să alegem după ce au făcut oamenii nu după ce spun că vor face.

Trebuie să impunem o lege ca în America. Acolo politicienii care au promis în campanie că fac asta-asta- asta, au fost votați de oameni și la finalul mandatului nu au făcut nimic din ce au promis sunt amendați, fiindcă este o minciună. E foarte bine și România are nevoie de asemenea lege!”.

Comentarii

comentarii