Acasă Sănătate Vin dozele de vaccin antigripal în Timiș! O primă tranșă a fost...

Vin dozele de vaccin antigripal în Timiș! O primă tranșă a fost distribuită deja

994
DISTRIBUIȚI

O primă tranșă de vaccin  antigripal a ajuns în Timiș. Peste o mie de doze au fost deja distribuite în teritoriu, urmând să sosească și alte tranșe.

27.000 de doze de vaccin antigripal au solicitat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș Ministerului Sănătății. În cel mai vestic județ al țării au ajuns, într-o primă tranșă, 1.460 de doze, care au fost repartizate personalului din Unitățile de Primiri Urgențe, Ambulanță, secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă și neonatologie și medicilor de familie. Următoarele tranșe de vaccin vor fi livrate în 10 octombrie, tranșa a treia în 21 octombrie și ultima tranșă în 28 octombrie.

Vaccinul va fi distribuit grupelor cu risc de îmbolnăvire, persoanelor cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale,  hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm bronșic sau cu virusul imunodeficienţei umane, gravide, medici, cadre sanitare medii şi personal auxiliar, adulţi şi copii din instituţii de ocrotire socială.

 

Comentarii

comentarii