Acasă Administraţie Vin înghețurile! Aquatim arată cum vă puteți proteja instalațiile și căminele de...

Vin înghețurile! Aquatim arată cum vă puteți proteja instalațiile și căminele de apă!

DISTRIBUIȚI

Conform meteorologilor, începând cu data de 26 ianuarie, pe timpul nopților vor veni temperaturile scăzute și înghețurile, de aceea specialiștii Aquatim atrag atenția că orice intervenţie la instalaţiile de apă este mai dificilă la temperaturi scăzute.

De aceea, indiferent că e vorba despre o casă sau un bloc de apartamente, este bine să se ţină seama de câteva reguli şi recomandări de protejare a instalaţiilor de apă pentru perioada de iarnă.

În ce priveşte căminele de apă sau de canalizare, se recomandă curăţarea capacelor şi eventual ungerea balamalelor cu vaselină. Astfel, în caz de îngheţ, acestea vor putea fi manevrate cu uşurinţă. În cazul în care capacele sunt confecţionate din tablă, este indicat să fie protejate pe interior cu materiale termoizolante prin lipirea cu adeziv a unei plăci de polistiren. Este bine să se facă verificarea robineţilor din cămine care închid traseul spre reţeaua interoară. Aceştia trebuie reparaţi sau înlocuiţi, acolo unde este cazul.

Principala ameninţare a instalaţiilor de apă este îngheţul. Dacă s-a acumulat apă în cămin, aceasta trebuie evacuată. Acolo unde instalaţiile sunt expuse temperaturilor scăzute, trebuie protejate cu materiale termoizolante.

Recomandările pentru reţeaua interioară vizează inspecţia armăturilor (vane, robineţi). Trebuie văzut dacă acestea pot fi manevrate cu uşurinţă. Cu această ocazie, se poate verifica şi dacă există defecte care generează pierderi în reţeaua interioară. La imobilele cu mai multe nivele se recomandă inspecţia şi verificarea robineţilor de pe coloanele de distribuţie, etanşeitatea îmbinărilor, şi, dacă e necesar, remedierea acestora.

Toate aceste recomandări sunt simple, uşor de realizat şi vă vor scuti, pe timpul iernii, de surprize neplăcute cu instalaţiile de apă – atenționează Aquatim.

 

Comentarii

comentarii