Acasă Actualitate Vin investitori în Timiş

Vin investitori în Timiş

DISTRIBUIȚI

“Un număr destul de important de investitori mari, occidentali, vor veni în perioada următoare în judeţul Timiş”
România este încă în criză, deşi alte ţări au început să-şi revină. Dar şi România poate profita de revenirea altor ţări care dezvoltă în continuare afaceri şi au nevoie de forţă de muncă şi un teren propice pentru a-şi dezvolta afacerea. Şi ce mediu mai propice poate fi decât judeţul Timiş? Marius Popovici – vicepreşedinte BNC al PNŢCD, vine cu gânduri bune de an nou… “Multe ţări puternice, occidentale, au ieşit în bună parte din criza economică, dovadă şi un număr destul de important de investitori mari occidentali, care vor veni în perioada următoare în judeţul Timiş”, spune Marius Popovici.

“Domeniul prelucrării materialelor neferoase şi o foarte mare investiţie în domeniul farmaceutic”
Sunt mai multe societăţi care vor să investească în judeţul Timiş şi care prin investiţiile lor vor crea locuri de muncă. “Primul investitor e o societate germano-austriacă, ce doreşte construcţia unei instalaţii de biodiesel în judeţul Timiş, materia primă fiind rapiţa cultivată în judeţ. A doua şi a treia sunt societăţi vest-europene, care doresc să investească în domeniul prelucrării materialelor neferoase şi o foarte mare investiţie în domeniul farmaceutic, ambele fiind în pregătire. Ele vor avea darul să preia o parte din cele aproximativ 9.000 de persoane disponibilizate, anul trecut, în Timiş”, spune Marius Popovici.

Vor să angajeze personal suplimentar
Nici investitorii care sunt deja în judeţul Timiş nu se lasă mai prejos… “Mai mulţi producători de subansamble auto din judeţul Timiş mi-au comunicat, încă de anul trecut, dorinţa concernelor lor de a angaja, în 2010, personal suplimentar, iar unii chiar dorinţa de a-şi extinde investiţiile”, a mai spus Popovici.

Comentarii

comentarii