Acasă Actualitate Vineri, CJSU a mai dat o hotărâre: mai multe restricții în patru...

Vineri, CJSU a mai dat o hotărâre: mai multe restricții în patru comune, începând de sâmbătă

DISTRIBUIȚI

Vineri, 15 octombrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș s-a întrunit pentru a actualiza anexele cu restricții pe localități, la o zi de la precedenta decizie. De această dată, s-a aprobat înăsprirea restricțiilor în patru comune unde ratele de infectare au crescut. În alte trei comune, ratele fie au rămas între aceleași praguri, fie chiar au scăzut simțitor. Concret, potrivit prefecturii, deciziile CJSU Timiș de vineri sunt:

  • UAT Teremia Mare a fost trecut pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 6/1000 de locuitori și mai mică de 7,5/1000 de locuitori.
  • UAT-urile Banloc, Darova, Satchinez au fost trecute pe anexa 3, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori și mai mică de 6/1000 de locuitori.
  • Totodată, la scăderi de incidență – la reevaluare la termenul de 14 zile – UAT Cenei a trecut de pe anexa 2 (cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 6/1000 de locuitori și mai mică de 7,5/1000 de locuitori) pe anexa 3 (cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori și mai mică de 6/1000 de locuitori).
  • Tot la reevaluare la termen UAT-urile Șag (A1), Denta (A3) rămân încă 14 zile pe actualele anexe.

Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de sâmbătă, 16 octombrie, pentru următoarele două săptămâni.

În aceeași ședință, CJSU Timiș a aprobat și trecerea la cursuri exclusiv online la grădinița și la școala primară din Otvești, comuna Sacoșu Turcesc, dar și înființarea unui nou centru de vaccinare. Acesta va fi localizat la căminul C12 al Universității de Vest din Timișoara, într-un spațiu care acum este folosit ca agenție bancară.

Comentarii

comentarii