Acasă Cultura Vino la Victoria!

Vino la Victoria!

DISTRIBUIȚI

Ești pregătit – ă pentru o doză de limbă și cultură germană? În această săptămână, din 16 în 20 noiembrie, cinema Victoria din Timișoara prezentă împreună cu Asociația Contrasens și Centrul Cultural German Fokus Fassbinder, la 40 de ani de la moartea „copilului teribil” al cinematografiei germane.

O ocazie unică de a vedea pe marele ecran patru filme de și despre regizorul Rainer Werner Fassbinder. Înainte și după filme, descoperă în foaierul cinematografului  expoziția FASSBINDER 1945-1982, ce reunește afișe din filme și citate ale unor regizori contemporani despre Fassbinder.

În meniul săptămânii se regăsesc și două premiere. Vineri, 18 noiembrie, MENIUL (THE MENU) îți servește o porție savuroasă de horror și comedie sub bagheta chef Ralph Fiennes. Duminică, 20 noiembrie, asezonăm cu creațiile unuia dintre cei mai influenți compozitori din istoria cinematografiei și îți prezentăm ENNIO – un documentar despre viața și muzica lui Ennio Morricone.

Nu ai văzut încă filmele care ne-au umplut sala de mai multe ori în această toamnă? Mai ai ocazia să vezi METRONOM, TRIANGLE OF SADNESS și CAPRA CU TREI IEZI și în această săptămână.

Pe cei mai mici, îi îmbarcăm pentru noi aventuri. Sâmbătă, 19 noiembrie,  corabia CĂPITANULUI COLȚI-DE-SABIE este gata să pornească în căutarea diamantului fermecat. Duminică, 20 noiembrie, mergem în misiune la Paris, împreună cu DILILI, susținuți de prietenii noștri de la Institutul Francez din Timișoara.

Detalii: https://cinemavictoria-tm.ro/program/, Vino la Victoria!

 

Comentarii

comentarii