Acasă Actualitate Vinurile premium ale Cramei Dradara – Mocrea, prezente – și apreciate –...

Vinurile premium ale Cramei Dradara – Mocrea, prezente – și apreciate – la două saloane de profil din vestul țării

306
DISTRIBUIȚI

Crama Dradara – Mocrea și-a prezenta vinurile din categoria premium, produse la podgoria „Dealul Mocrii” din Valea Minișului, la două saloane de profil din vestul țării: „Vicii și Delicii” din Arad și „Millesime” din Oradea. Ambele s-au desfășurat între 3 și 5 septembrie, primul la Vechiul Cazinou Arad, cel de-al doilea la Cetatea Oradea. Evenimentele s-au bucurat de  zeci de expozanți și sute de sortimente, dar vinurile produse la Dealul Mocrii au reușit să iasă în evidență.

În cadrul acestor evenimente, Crama Dradara s-a prezentat cu noua gamă premium, în care sunt incluse: Fetească Regală 2020, Sauvignon Blanc 2020, Orange Wine 2020, Rose 2020. În plus, tot aici, a mai fost introdusă și Feteasca Neagră 2019, scoasă pe piață în ediție limitată de 2.700 de sticle. Noul produs al Cramei Dradara s-a remarcat în mod special la Oradea, unde a fost dedicat un stand special acestui tip de vinuri. „A fost considerată atât calitativ, cât și vizual, cea mai bună Fetească Neagra prezentă la eveniment”, spun reprezentanții  Cramei Dradara.

Valea Minușului, de altfel, este o zonă viticolă faimoasă încă din vremea Imperiului Austro-Ungar. În cazul Cramei Dradara, povestea a început în urmă cu 20 de ani, când Adrian Alexa, descendentul unei familii de viticultori, și-a dat seama că poate face, și el, o pasiune din producerea vinurilor, iar, cu toate că avea oricum o afacere prosperă, rădăcinile familiale l-au condus, așa cum îi stă bine unui ardelean,  spre Dealul Mocrii. Acolo, bunicii și străbunicii lui erau împătimiți ai viței de vie, ai vinului, cunoscători ai istorisirisirilor, pe care le asculta de când era copil. În vreme, s-a îndreptat spre rădăcini, moștenise suprafețe considerabile de vie, la care a mai adăugat, treptat, altele.

Momentan, partenerii Cramei Dradara sunt Enoteca de Savoya – la Timișoara, Methexis – la Arad, Liquore Store și Wine&Dine – la Oradea.

Vinurile acestea bune, fine, rafinate, așteaptă să fie bucurie pentru cei care apreciază  calitatea lor!

Comentarii

comentarii