Acasă Cultura Violoncelistul Andrei Ioniță, din nou pe scena Sălii Capitol

Violoncelistul Andrei Ioniță, din nou pe scena Sălii Capitol

DISTRIBUIȚI

În această săptămână, Filarmonica Banatul Timișoara a pregătit pentru public două evenimente: un recital vocal cu muzică argentineană și un concert simfonic.

Astfel, miercuri, 14 iunie 2023, mezzosoprana CAMELIA FORNWALD DOCEA, acompaniată la pian de ADRIANA DOGARIU, va interpreta 12 cântece argentiniene ce au ca temă inspirațională florile.

Flores Argentinas de CARLOS GUASTAVINO se vor auzi miercuri, 14 iunie 2023, de la ora 19:00, la Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran”.

Biletele se găsesc pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, la casieria instituției și pe myticket.ro: https://shorturl.at/erLY9

Al doilea eveniment al săptămânii îl readuce pe scena Sălii Capitol pe solistul în rezidență al Filarmonicii Banatul Timișoara în anul 2023, violoncelistul ANDREI IONIȚĂ. Concertul simfonic al cărui solist va fi are loc vineri, 16 iunie 2023, de la ora 19:00. Dirijorul concertului este RÓBERT FARKAS.

Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara va deschide concertul cu lucrarea Minutele simfonice de E. VON DOHNANYI. Apoi, Konzertstück pentru violoncel și orchestră în re major, op. 12, lucrare a aceluiași compozitor va fi interpretată la violoncel de ANDREI IONIȚĂ. Concertul continuă cu Dansurile din Galánta de Z. KODÁLY și cu Schițele maghiare, SZ. 97 de B. BARTÓK.

Biletele se găsesc pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, la casierie și pe myticket.ro: https://shorturl.at/oFIK8

Publicul poate afla detalii despre lucrările pe care urmează să le audieze, dar și despre compozitorii acestora, în avancronica semnată de maestrul Mircea Tătaru, la adresa: https://shorturl.at/krx16.

 

Comentarii

comentarii