Acasă Politica Viorica Dăncilă, chemată de Pro România să răspundă la întrebări legate de...

Viorica Dăncilă, chemată de Pro România să răspundă la întrebări legate de viitorul Timişoarei

1187
DISTRIBUIȚI

Pro România a găsit prilejul excelent pentru a-i solicita primului ministru, Viorica Dăncilă, o serie de lămuriri legate de problemele oraşului în care este aşteptată vineri, Timişoara. Adrian Pau, deputat de Timiş, a grupat problemele în trei categorii principale, vorbim despre infrastructura de transport a oraşului, de domeniul sănătăţii, respectiv de cel al dotării cu infrastructură sportivă.

„Cerem un răspuns legat de centura Timişoara, este un proiect început de Sorin Grindeanu în 2017, dar care acum stagnează. Sunt dificultăţi majore, din informaţiile deţinute de mine, nu au fost luate în calcul  reţeaua celor de la Transelectrica în zona Moşniţa, dar nici mai multe lucrări de îmbunătăţiri  funciare din zonă, s-a făcut proiectarea din birou. centura nu se poate realiza în perioada următoare”, spune Adrian Pau.

El a ridicat o serie de întrebări şi legat de investiţiile în sănătate de care capitala Banatului (nu) beneficiază. „Sunt numeroase promisiuni, nimic concret. Din datele pe care le avem, în Timişoara au fost anul trecut 600 de cazuri infectaţi intraspitalicesc, unii decedând, noi aştepăm să se întâmple ceva şi să se rezolve problema. Se ştie cât de necesar ar fi un institut oncologic la Timişoara, în Banat există o rată mare de îmbolnăviri de cancer. Mă simt ca Pistruiatu când văd acele dărâmături (n.r. clădirea neterminată din Calea Torontalului).

Nici la domeniul infrastructurii sportive Timişoara nu stă deloc bine, atrage atenţia Pau. „Avem stadion făcut de Dragnea la Alexandria, nu îmi aduc aminte de ultimul fotbalist dat de acest oraş. La fel la domnul Vâlcov, la Olt. Acolo a fost o singură echipă de fotbal, făcută ca să aibă Ceauşescu una. Vorbim de competiţii internaţionale la Timişoara, aici există aeroport internaţional, la Alexandria cred că există singurul stadion unde vom ajunge cu vaporul. În ceea ce priveşte o sală de sport există două proiecte depuse concomitent de Primărie şi CJT. Timişoara se zbate într-o nebuloasă legată de sala de sport. Nu mă interesează cine o face, Robu sau CJT, să se facă. Pentru rugby nu se face nimic, cei privaţi fac totul. Primăria trebuia să susţină sportul de masă. Nu ştiu cum foloseşte Robu, dacă închiriază Sala Olimpia pentru acele meciuri de fotbal ale sale. Vom cere şi noi o programare să vedem dacă primim, spune Pau.

Dacă despre sala de sport a oraşului se ştie care e situaţia, nu la fel e în cazul unui nou stadion. Intenţia Consiliului Judeţean Timiş, care deţine „Dan Păltinişanu”, de a demola stadionul ar trebui însoţită de existenţa unei alternative. „Înainte de a dărâma ceva trebuie să ai altceva la schimb. Dacă există proiect şi finanţate se poate face un stadion nou. Ar trebui să nu facem paşi pompieristic. Acolo, da, există o problemă de siguranţă, care trebuie rezolvată, a mai subliniat deputatul.

Comentarii

comentarii