Acasă Politica Virgil Bunescu, primarul care crede că totul i se cuvine în Giarmata

Virgil Bunescu, primarul care crede că totul i se cuvine în Giarmata

DISTRIBUIȚI

bunescuSe spune că veșnicia s-a născut la țară. Poate, însă veșnice par să fie și ilegalitățile pe care le comit persoanele care ocupă funcții de conducere în mediul rural. Odată ajunși în diferite poziții cheie, cei mai mulți dintre aleșii locali privesc teritoriul comunei ca pe propria tarla, și au falsa impresie că au drepturi depline asupra tuturor terenurilor.

Mentalitățile specifice începutului de secol industrial, de genul ”aici eu sunt șef și fac ce vreau”, încă domină mințile multor indivizi, care din păcate, ocupă funcții de conducere.
Unul dintre aceștia este și actualul primar al comunei Giarmata, Virgil Bunescu. Atras de afaceri și de bani câștigați ușor, acesta a reușit în iarna lui 2006 să cumpere un teren de aproape 7000 de metri pătrați. Vânzător a fost Consiliul Local Giarmata, condus în acea perioadă de Gavril Roșian. Suma pe care a trebuit să o scoată din buzunar la acea vreme actualul primar, a fost de 29.351 de lei. Aceasta a fost plătită integral de Virgil Bunescu.

 

FLVN0589 1

Se pare însă că actualul edil-șef nu a avut chiar atât de mare nevoie de acel teren, care cuprindea, potrivit contractului de vânzare-cumpărare postat de colegii de la www.debanat.ro, ”un teren construit cu magazie semințe, montaj elevator, șopron, depozit îngrășăminte, 2 barăci metalice”. La doar o lună de la achiziționare, Bunescu a revândut terenul unei firme, cu prețul de 1.189.189 lei (350.000 de euro), adică de 40 de ori mai mult față de prețul la care a fost cumpărat. Contractul de vânzare-cumpărare între Bunescu și firma Iride Color Europe, administrată de un cetățean italian, a fost semnat în data de 16 ianuarie 2007. Trebuie menționat însă faptul că în toamna lui 2006, mai exact în luna noiembrie, Bunescu a primit un avans de 35.000 de euro de la italian, asta înainte ca terenul să fie cumpărat de la administrația locală. Rezultă că Virgil Bunescu i-a promis cetățeanului italian acel teren, înainte de a-l cumpăra de la administrația locală. A cerut un avans, pe care l-a folosit pentru achiziționare, mai apoi a vândut acea suprafață cu un preț de 40 de ori mai mare față de cel la care a fost cumpărată. Se pune întrebarea dacă terenul a fost evaluat corect de către firma SC Afictim SRL, sau Bunescu a cumpărat la un preț de nimic acea proprietate cu clădiri și teren?

20160531 090329

Iată o mișcare interesantă a lui Virgil Bunescu, o mișcare care l-a propulsat și mai mult în cariera sa în administrație. Ajuns primar, Bunescu Virgil crede în continuare că este stăpân peste tot ce mișcă în Giarmata și consideră că are dreptul de a se comporta cum are chef cu locuitorii zonei. Nu puține au fost nemulțumirile exprimate de cetățeni vis-a-vis de comportamentul neadecvat al actualului edil-șef, care de adeseori, cu o falcă în cer și una în pământ, se adresează locuitorilor ca și cum ar avea drepturi depline asupra vieților acestora. Cât timp va mai trece oare, până când asemenea persoane, se vor mai afla la conducerea unor instituții?

Comentarii

comentarii