Acasă Actualitate Virgil Păunescu, medicul care lucrează la vaccinul anti-COVID19, atacat de doctorii din...

Virgil Păunescu, medicul care lucrează la vaccinul anti-COVID19, atacat de doctorii din Timișoara, după ce a criticat tratamentul pentru coronavirus

1331
DISTRIBUIȚI

Medicii specialiștii de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara, cea mai eficientă unitate medicală împotriva COVID19, unde au fost vindecați peste 500 de pacienți, precum și reprezentanții Spitalului Județean Timișoara, au luat atitudine față de declarațiile doctorului Virgil Păunescu, directorul institutului Oncogen Timișoara.

El a susținut că terapia anti-COVID19 aplicată în spitalele din România este „apă de ploaie”.

„Tratamentul pe care îl aplică România este apă de ploaie, toate antiretroviralele alea nu au niciun efect. Singurul medicament eficient este anticoagulantul, dar într-o doză serioasă, și plasma de la pacienții vindecați. Asta este tot. Antiretroviralele alea care costă enorm, că este Big Farma, big marketing, sunt echivalentul unui paracetamol, numai că te doare mai puțin stomacul. Pentru toate medicamentele introduse în schemele de tratament pentru Covid nu există nicio dovadă științifică referitoare la faptul că ar avea vreun efect. OMS-ul face niște recomandări, iar când se ajunge la nivel național, în baza recomandărilor OMS, autoritățile emit protocoale care devin obligatorii. Faptul că avem un număr foarte mare de morți comparativ cu țările vecine înseamnă că ceva nu este în regulă cu protocoalele de tratament”, a susținut medicul Virgil Păunescu, conform www.national.ro.

„Medicii specialiști ai Spitalului Clinic de Boli Infecțioase «Victor Babeș» Timișoara se delimitează de afirmațiile dl. prof. Virgil Păunescu prin care susține că terapia anticovid folosită în spitale este apă de ploaie și prin care se irosesc bani. Reamintim comunității importanța respectării tuturor regulilor de prevenire a îmbolnăvirilor și a prezentării precoce la spital în caz de infecție pentru instituirea terapiei în fazele incipiente ale bolii”, este mesajul colectivului de medici specialiști de la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara.

Ca urmare a declaraților în spațiul public ale prof. dr. Virgil Paunescu cu privire la tratamentul împotriva virusului Covid-19, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență «Pius Brînzeu» din Timișoara face următoarele precizări:

– întreg personalul medical al instituției se delimitează de afirmațiile facut de prof. dr Virgil Păunescu;

– considerăm că specialiștii în domeniul patologiilor infecțioase sunt îndreptățiți să ofere tratamentul de specialitate pacienților infectați cu coronavirus;

– numărul uriaș al pacienților vindecați de acest virus demonstrează în mod indubitabil că ceea ce fac medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase «Victor Babeș» din Timișoara este un real succes și demonstrează profesionalismul lor, precum și eficacitatea tratamentului;

– SCJUPB Timișoara face apel la rațiunea tuturor de a discerne lucrurile și de a avea încredere, în continuare, în specialiștii care fac eforturi uriașe pentru a gestiona această situație delicată nu numai pentru România cât și pentru întreg mapamondul”, este mesajul conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara.

Comentarii

comentarii