Acasă Eveniment Viscol a fost prins în Italia, după o postare pe Facebook

Viscol a fost prins în Italia, după o postare pe Facebook

DISTRIBUIȚI

Carabinierii italieni au anuntat ca il au in custodie pe lugojeanul Iulian Bot, zis Viscol. Acesta era dat in urmarire internationala, dupa ce saptamana trecuta, a fost condamnat la patru ani si opt luni de inchisoare pentru evaziune fiscala.

În 2013, polițiștii din Timișoara i-au deschis un dosar penal de evaziune fiscală, după ce a adus mașini din Germania și nu ar fi plătit taxele la stat. Pentru a întârzia dosarul, a apelat la cel care conducea atunci Inspectoratul Judetean de Poliție. Înalta Curte de Casație și Justiție i-a condamnat pe amândoi la patru ani și opt luni de închisoare.

Politistii lugojeni l-au cautat pe Bot la domiciliu si asa au aflat ca acesta se afla in Italia. Judecatorii au emis pe numele lui un mandat international. El a fost reținut în Italia după ce a postat pe Facebook unde se află. A fost retinut imediat si trimis intr-o inchisoare, pana ce magistratii italieni vor decide cum va fi executata pedeapsa.

”La data de 20 martie 2023, în urma schimbului de date şi informaţii cu autorităţile din Italia, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, urmărit internaţional, căutat în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile  române. Pe numele acestuia, Curtea de Apel Timişoara a emis, la data de 13 martie 2023, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, prin care a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare, pentru evaziune fiscală, cumpărare de influenţă şi constituire a unui  grup infracţional organizat”, a transmis, marţi, IPJ Timiş.
 
Autorităţile italiene urmează să iniţieze procedura prevăzută pentru punerea în aplicare a mandatului european de arestare, în vederea predării.  
”Schimbul de date cu autorităţile italiene a fost efectuat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Timiş, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul SIRENE”, a precizat IPJ Timiş.
Iulian Bot, cunoscut sub numele de Viscol, este liderul unei cunoscute familii de romi din Lugoj, judeţul Timiş. Acesta a fost condamnat de ÎCCJ, în 13 martie 2023, într-un dosar în care a fost cercetat şi condamnat la închisoare cu executare şi fostul şef al IPJ Timiş Sorin Muntean.
 
Astfel, Sorin Muntean a fost condamnat la patru ani si opt luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, suma pe care a primit-o fiind de 7.000 de euro pentru rezolvarea unui dosar de evaziune fiscală de 800.000 de euro. Cel care trebuia să ”uite” de anchetă era comisarul-şef Pavel Dumitru, pe atunci şeful Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. Acesta a fost condamnat la 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare. În acelaşi dosar, cel care a dat mita, Iulian Bot, lider al unei familii de romi din Lugoj, a fost condamnat pentru evaziune fiscală la 4 ani şi 8 luni de închisoare. Un contabil al firmei pe care o avea Bot a fost şi el condamnat, tot la 4 ani şi 8 luni de închisoare. Avocatul lui Bot, Marian Bâlc, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare.

Comentarii

comentarii