Acasă Cultura Vlad şi Răzvan Neagoe – gemenii picturii, într-o expoziţie caritabilă la Timişoara

Vlad şi Răzvan Neagoe – gemenii picturii, într-o expoziţie caritabilă la Timişoara

336
DISTRIBUIȚI

FOTO

Cea de-a treia expoziţie a gemenilor lugojeni Vlad şi Răzvan Neagoe, intitulată „Sensuri”, a fost deschisă marţi, 10 aprilie, de la ora 18.00, la Galeria Hyperion a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara.

 

Organizat de Societatea Studenţilor în Medicină Timişoara, evenimentul i-a avut ca invitaţi pe scriitoarea Veronica Balaj, criticul de artă Ioan Szekernyes (preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Timişoara), criticul de artă Ioan Iovan şi pe profesorul Dan V. Poenaru. Aceştia, alături de zeci de iubitori de artă din Timişoara, au admirat lucrările de pictură ale celor doi studenţi – unul la medicină şi unul la arhitectură – care au format o expoziţie în scop caritabil: strângerea de fonduri pentru proiectul „Iniţiativa pentru orfani”.

„Mă bucur că Timişoara se îmbogăţeşte cu încă un spaţiu expoziţional, într-o perioadă în care numărul artiştilor profesionişti şi amatori este în creştere”, a declarat Ioan Szekernyes, după care a ţinut să recarce public măiestria de care cei doi pictori au dat dovadă în realizarea tablourilor cu peisaje şi a natură statică.

Criticul Ioan Iovan, care i-a cunoscut şi i-a îndrumat pe cei doi tineri artişti încă din perioada liceului, a rememorat experienţa trăită la prima lor expoziţie , din urmă cu patru ani. Vorbind despre exuberanţa cromatică şi tematică din picturile celor doi, criticul a catalogat lucrările ca „o dovadă că, deşi trecutul pare întotdeauna mai frumos, nici prezentul în artă nu este mai prejos”.

Comentarii

comentarii