Acasă Actualitate Voluntarii de la Acasă în Banat s-au întors! Acum vor salva morile...

Voluntarii de la Acasă în Banat s-au întors! Acum vor salva morile de apă din Putna 

DISTRIBUIȚI

Voluntarii de la Acasă în Banat s-au întors, în acest weekend, în comuna Prigor pentru a se ocupa de morile de apă din satul Putna.

Pentru cei care nu știu, în Banat, în Valea Almăjului, există un sat străvechi care se numește Putna, la fel cu mult mai cunoscutul sat din Bucovina. Și tot aici există o mănăstire – Putna-Almăj – dar și mori de apă funcționale.

“Iar începând de anul trecut, via Transilvanica trece și pe la Putna, astfel că ne-am propus să le oferim călătorilor mai multe motive să descopere farmecul acestui sat”, susține Acasă în Banat.

Echipa Acasă în Banat a sosit la Putna vineri și s-a pus pe treabă la Moara Mică. Sâmbătă dimineața li s-au alăturat mai mulți colegi și s-au ocupat de Moara din Vale unde am avut mult mai mult de lucru pentru a ecologiza zona și a o transforma într-un loc plăcut și atrăgător pentru turiștii care vin pe via Transilvanica si nu numai.

“Toamna a oferit un spectacol al naturii, soarele cald ne-a uns la suflet, iar frumusețea satului ne-a fermecat. Am petrecut două zile minunate în care dincolo de munca voluntară, am făcut un tip de turism-activ pe care îl recomandăm tuturor, într-un cadru natural de vis”, explică voluntarii.

 

Vizitați comuna Prigor!

Proiectul „Turist în Banat!” este finanțat de Fundatia Orange cu suma de 35.000 lei, prin intermediul „Susține un ONG!”, program anual ce încurajează participarea activă a angajaților companiei în proiecte sociale.

 

Comentarii

comentarii