Acasă Eveniment Vor să aducă turişti nemţi în Timiş şi Caraş-Severin

Vor să aducă turişti nemţi în Timiş şi Caraş-Severin

457
DISTRIBUIȚI

„Am purtat discuţii cu firme de turism bavareze, pentru includerea unui traseu turistic în Banat – Timiş şi Caraş – în baza ofertelor firmelor de turism locale româneşti”, a declarat Marius Popovici
O delegaţie a Consiliului Judeţean Timiş va face o vizită în Germania, la invitaţia partenerilor din Rosenheim. Colaborarea dintre cele două judeţe durează de mulţi ani.  Printre alte lucruri, românii vor  vorbi cu nemţii despre turism. Nu vor fi doar vorbe, ci se vor transforma în fapte. Mai precis, se doreşte aducerea nemţilor în Banat, ca turişti. „Am purtat discuţii cu firme de turism bavareze, pentru includerea unui traseu turistic în Banat – Timiş şi Caraş – în baza ofertelor firmelor de turism locale româneşti. Oferte în Germania pentru ca grupuri de nemţi să vină în Banat ca turişti. Anul 2012 va însemna zece ani de parteneriat între Timiş şi Rosenheim, ce va fi aniversat în mod deosebit, programul fiind stabilit la sfârşitul acestui an. Vizita delegaţiei din Rosenheim va cuprinde vizitarea Bastionului, a unor investiţii industriale noi din judeţul Timiş, cât şi un obiectiv din zona rurală”, a spus Marius Popovici, împuternicit al preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, în relaţiile cu Austria şi Germania.

Schimb de expoziţii
În urma discuţiilor purtate de Marius Popovici cu preşedintele CJ Rosenheim, Joseph Neiderhell, zilele trecute, cei doi au convenit o agendă pentru 2011, constând din vizita delegaţiei CJ Timiş la Rosenheim şi a celor din Rosenheim în Timiş, în lunile septembrie-octombrie din acest an. Vor participa formaţii de muzică de fanfară bavareză la Festivalul din Buziaş şi unele formaţii de port popular german în judeţul Timiş, în octombrie. De asemenea, va avea loc un schimb de expoziţii de pictură şi artă fotografică la Timişoara şi Rosenheim, în cursul acestui an şi al anului viitor. Judeţul Boblingen din Germania e un alt partener al Timişului – acesta va fi vizitat de către o delegaţie a CJ Timiş la sfârşit de iunie 2011.

 

Comentarii

comentarii