Acasă Actualitate “Vor să ne distragă atenţia, să ne ameţească, în an electoral!”

“Vor să ne distragă atenţia, să ne ameţească, în an electoral!”

DISTRIBUIȚI

aurel mihut“Se fac consultări în spitalele din Timiş, ca angajaţii să renunţe la sporuri. Cei de sus, cu salarii mari, să renunţe la sporuri şi atunci îi vor convinge şi pe cei de jos, simplii angajaţi, să renunţe”, a spus Aurel Mihuţ (foto), preşedintele BNS Timiş.

 Legea 130/1996, privind contractele colective de muncă;  Legea 356/2001 – Legea patronatelor; Legea 168/1999, privind soluţionarea conflictelor colective de muncă şi Legea 54/2003 – Legea sindicatelor – sunt subiectele analizelor ce vor avea loc între autorităţi, sindicate şi patronate, începând de vineri, 10 iulie, pentru a fi amendate, în următoarele săptămâni. Prima întâlnire a avut loc, vineri, 10 iulie.
Sindicaliştii din Timiş susţin că acesta este un joc politic al autorităţilor, pentru a ameţi sindicatele, fiindcă e an electoral şi partidele politice  au nevoie de linişte socială. “Vor să ne distragă atenţia, să ne ameţească, în an electoral. Ce vor să mai discute pe aceste legi, când chiar aceste legi nu se respectă şi nu dau omului ce este al omului? Îţi vine să pufneşti în râs. Ce mai vrei să amendezi, când ceeea ce este nu se pune în aplicare? Acum se fac consultări în spitalele din Timiş, ca angajaţii să renunţe la sporuri.
Cei de sus, cu salarii mari, să renunţe la sporuri şi atunci îi vor convinge şi pe cei de jos, simplii angajaţi, să renunţe. Altfel nu se poate. Nu e corect să se sacrifice numai cei de jos, care şi aşa au salarii mici”, a spus Aurel Mihuţ (foto), preşedintele Blocului Naţional Sindical Timiş.
Prima etapă a lucrărilor va viza stabilirea, pe baze consensuale, a principiilor care vor sta la baza amendării actelor normative.
Vor avea loc, ulterior, discuţii tehnice la nivel de experţi, în urma cărora se va redacta textul legislativ. Constituirea grupurilor de lucru tripartite pentru elaborarea pachetului legislativ în domeniul dialogului social susţine implicarea partenerilor sociali în armonizarea şi corelarea cadrului legislativ în domeniu, pentru consolidarea şi eficientizarea dialogului social.

Comentarii

comentarii