Acasă Actualitate VpBFest, evenimente pentru bicicliști și restricții pentru șoferi

VpBFest, evenimente pentru bicicliști și restricții pentru șoferi

808
DISTRIBUIȚI

Duminică, 14 iulie, începând cu ora 14, Verde pentru Biciclete le dă întâlnire timișorenilor la cea de-a doua ediție a festivalului VpBFest. Vor exista activități pentru toți cei interesați. Timișorenii pot să participe sau doar să privească la concursul de viteză, să își lărgească cunoștințele de legislație rutieră sau își testeze reflexele pe „bicicleta beată”, în timp ce cei mici au și ei cursa lor.

De la ora 14:30 până la ora 16:30 are loc concursul de viteză CriteriumTM pe traseul Bulevardul Vasile Pârvan – pasajul Michelangelo – întoarcere la fântâna arteziană de pe Bulevardul  Corneliu Coposu. Imediat după, este programată cursa pentru cei mai mici dintre bicicliști. De la 17:30 participanții sunt invitați să se bucure de activitățile gratuite organizate de partenerii evenimentului.

La cortul IPJ Timiș, polițiștii rutieri vor răspunde la toate nelămuririle legate de legislația rutieră pentru bicicliști și vor testa reflexele celor interesați pe „bicicleta beată”. La cortul SMURD se va desfășura un curs de prim ajutor, iar jucătorii de la Politehnica Timişoara îi vor provoca pe suporteri la un tenis de picior. Cei pasionații de cărți sunt invitați la mini-biblioteca pregătită de Două Bufnițe.

Pe bulevardul Vasile Pârvan sunt pregătite ateliere pentru toate vârstele –  de la reciclare creativă la lectură de povești. Acestea vor fi organizate de Centrul Național pentru Producție și Consum Durabile, Colegiul Pacienților din România, Asociația InEdu, Asociația Little People, Sfera Timișoarei, Biciclete Pegas, Asociația Ajungem Mari și Creativity Studio

La ora 19:00, pe Bulevardul Corneliu Coposu va avea loc o sesiune de yoga în mijlocul străzii; iar începând cu ora 20:30 Alexandru Ștefănescu, finalist „Românii au talent” (2018), îi va încânta pe cei prezenți cu un concert în aer liber, la intrarea în pasajul Michelangelo. De asemenea, timișorenii vor avea parte și de o surpriză specială pregătită de echipa de la Altceva în pasajul Michelangelo.

Traficul auto și a circulația mijloacelor de transport în comun de pe traseul evenimentului vor fi restricționate în intervalul orar 13.30 -23.00. Afectate vor fi bv. Vasile Pârvan, de la intersecția cu Bd. M. Viteazu până la pasajul Michelangelo, traversarea prin pasaj și bv. C. Coposu. Nu vor fi, însă, modificări în traficul auto în intersecția Mihai Viteazu cu Vasile Pârvan, pe deasupra pasajului Michelangelo sau pe relația Splaiul Nistrului – str. Pestalozzi

Comentarii

comentarii