Acasă Actualitate Vrei să devii asistent maternal la DGASPC Timiș? Iată ce trebuie să...

Vrei să devii asistent maternal la DGASPC Timiș? Iată ce trebuie să faci!

1841
DISTRIBUIȚI

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş va organiza un nou curs de formare a asistenţilor maternali profesionişti. Persoanele interesate sunt așteptate pentru a depune o cerere de evaluare la Registratura de la sediul DGASPC Timiș, P-ța Regina Maria, nr. 3, Timișoara. Cererile pot fi depuse la Registratura DGASPC Timiș în perioada 2 iulie – 31 august 2018.

La cererea de evaluare vor fi anexate: un curriculum vitae al solicitantului, copie după actul de identitate (cu domiciliul stabil pe raza județului Timiș), copie după diploma de studii a ultimei școli absolvite. cazier judiciar, adeverință medicală din care să rezulte că nu suferă de boli transmisibile, infecto-contagioase sau psihice.

În urma depunerii cererii, angajații din cadrul D.G.A.S.P.C. Timiș vor efectua o evaluare socială a persoanei solicitante, care constă în vizite la domiciliul acesteia, discuții cu membrii familiei sale, vecini, prieteni, precum și o evaluare psihologică. Ulterior evaluării, persoanele acceptate vor urma cursuri de formare profesională în vederea obținerii atestatului de asistent maternal profesionist, putând fi angajate numai după obținerea acestui document. Cursurile de formare profesională vor fi  organizate  la sediul DGASPC Timiș și au o durată de minim 60 de ore.

Cursul este gratuit. Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată în condiţiile legii, care asigură, prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, creşterea, îngrijirea şi educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeşte în plasament sau în încredinţare.Conform legii, nu vor putea deveni asistenţi maternali profesionişti persoanele care au suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni;  au fost decăzuţi din drepturile părintesti, sau al căror copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă; suferă de boli cronice transmisibile şi boli psihice. Detalii la DGASPC – telefon 0256-490281, 494030.

 

 

Comentarii

comentarii