Acasă Actualitate Vrei să fii supererou în Timișoara? Iată ce trebuie să faci!

Vrei să fii supererou în Timișoara? Iată ce trebuie să faci!

DISTRIBUIȚI

Federația Caritas Timișoara organizează Gala Fii supererou în orașul tău! la Casa Tineretului, în data de 14 decembrie, începând cu ora 19.00. Campania cu același nume se va încheia cu o tombolă cu premii speciale. Cu 20 de lei puteți achiziționa un bilet, fondurile colectate fiind orientate către patru servicii ale Federației Caritas în beneficiul oamenilor străzii, femeilor victime ale violenței domestice, persoanelor bolnave cronic în fază terminală și copiilor abandonați. Biletele pot fi comandate on-line la adresa mihaela.vetan@cries.ro sau vor putea fi cumpărate. Persoanele care vor să se solidarizeze cu cele 4 cauze sociale ale campaniei, o mai pot face prin participarea la tombola cu premii speciale. Cele 3 premii oferite de partenerii campaniei sunt: un tratament facial oferit de Mihaela Diana Crepcia, la salonul ei, (în valoare de 150 lei), o tunsoare pentru femei realizată de un alt salon (în valoare de 140 lei) și un aranjament floral, realizat de un alt partener (în valoare de 110 lei). Detalii la: (https://www.facebook.com/events/269241750405499/).

Cele patru proiecte sociale ale Federației Caritas din această campanie sunt: 1. Adăpostul de Noapte Pater Jordan pentru persoanele străzii, unde 80 de persoane își găsesc adăpost în fața frigului, dintre care peste 40% sunt persoane care au vârsta de cel puțin 55 de ani. 2. Adăpostul de urgență pentru femeile victime ale violenței domestice, serviciu care oferă cazare, masă, servicii psihologice și consiliere juridică pentru victimele violenței domestice, femei și copii. 3. Hospice “Casa Milostivirii Divine”, locul unde își găsesc alinarea persoanele cu boli cronice, aflate în stadiu terminal. 4. Centrul rezidențial Casa „Mama-Copil” Timișoara, cu o capacitate de 12 locuri pentru copii și tineri abandonați și care oferă servicii de cazare, masă, sprijin educațional și consiliere socială.

Cei 23 de voluntari super-eroi, care s-au alăturat campaniei Fii super erou în orașul tău! sunt: Beauty Box, No 7 Cut & Colour Salon, Salon La Feve, Mihaela Diana Crepcia, Florin Digulescu, Aliana Mit, Luiza Marin, Liliana Pop, Alin Alex Toma (servicii de înfrumusețare și cosmetică), Claudia Aldea, Simona Popa (sănătate mentală), Cabinet nutriționist dietetician Maria Varga, Cabinet nutriție și dietică dr. Iren Alexoi (nutriție și alimentație), Petru Cojocaru, Lorena Dumitrașcu, Mihai Moisii (ședințe foto), caricaturi semnate Rotaru Roxana Maria, teatru pentru copii cu Andras Party, aranjamente florale de Dana Simion, poezie Andra Mateucă, bijuterii de la Orfevru, jucărie de la atelierul de pufoșenii, tocător de lemn de la Zeno Manufacturing (produse meșteșugite manual) și ajutor de nădejde, Ciprian Breca (servicii de zugrăvire, montare parchet laminat, asamblare și montare mobilă&aparatură fitness). Timișorenii au avut ocazia de a achiziționa produsele și serviciile oferite de aceștia, sub forma unor vouchere solidare. Federația Caritas este unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii sociale din Timișoara, înființat în anul 1993. Organizația oferă anual servicii pentru un număr de aproximativ 1.000 de persoane: mame singure, copii din medii defavorizate, persoane vârstnice, persoane fără adăpost, bolnavi incurabili.

Ioan-Cristian Mîrț

Comentarii

comentarii