Acasă Economic Vrei să obții fonduri UE și nu știi cum? Te învață Biserica...

Vrei să obții fonduri UE și nu știi cum? Te învață Biserica Ortodoxă

DISTRIBUIȚI

În sala festivă a Mitropoliei Banatului, se desfășoară evenimentul ”Formare de bază în finanțarea UE pentru dezvoltarea proiectelor”, timp de două zile, marți și miercuri, susținut de Eurodiaconia prin experții Vera Nygard (coordonatorul serviciilor pentru membri, proiecte și angajare, Eurodiaconia) și Giorgia Signoretto (ofițer de proiecte și finanțare UE, Eurodiaconia).

Eurodiaconia este o rețea europeană de biserici și ONG-uri creștine care oferă servicii sociale și de asistență medicală și susțin dreptatea socială. Eurodiaconia reprezintă nevoile și experiențele unice a 56 de organizații naționale și regionale din 32 de țări.

Fundația Filantropia Timișoara a fost delegata de către Federația Filantropia să devină membru Eurodiaconia în anul 2020.

Subiectele atinse pe parcursul evenimentului de formare sunt următoarele: elementele de bază ale finanțării UE (cum să lucrezi cu apelurile de propuneri, unde să le găsești, cum să le citești eficient, parteneri de proiect în Europa, faza de planificare, aplicarea pentru oportunitățile potrivite, documentele necesare, cum sunt implementate politicile UE prin intermediul programelor de finanțare, noul CFM 2021-2027), cum să analizezi un proiect (exemplu concret de proiect, analiza SWOT, arborele problemelor), introducere în programele de finanțare UE (Erasmus, Fondul Social European Plus, Fondul pentru azil și migrațiune, Fondurile disponibile pentru Ucraina), cum se scrie o cerere de propuneri (Aplicație – Elemente principale, Sugestii și sfaturi). Proiectul este finanțat de Comisia Europeană în cadrul programului FSE+ 2022 – 2025.

 

 

Comentarii

comentarii