Acasă Actualitate „Vrem să se aplice Legea 341, cu un om moral, corect, în...

„Vrem să se aplice Legea 341, cu un om moral, corect, în funcţia de secretar de stat”

DISTRIBUIȚI

A declarat Corina Untilă, preşedintele Asociaţiei 17 Decembrie a Răniţilor şi Familiilor Îndoliate din Timişoara
Revoluţionarii luptă unii cu alţii, asta deşi la revoluţie luptau toţi împotriva regimului comunist – pe care au şi reuşit să-l dea jos. Asociaţiile de revoluţionari şi legile care le dau unele drepturi au produs falii imense între ei. S-au făcut grupuri şi grupuleţe, care, fiecare, cred că au sabia dreptăţii în mână. Acum, ultima dispută vine de la Legea 341. Amendamentele sunt atât de multe încât legea nu-şi mai recunoaşte… proiectul de lege. „Majoritatea amendamentelor sunt semnate de organizaţia 21 decembrie 1989, foarte multe sunt făcute de secretarul de stat George Costin. Se vrea o aşa-zisă curăţenie în organizaţiile de revoluţionari, dar Legea 341, în varianta actuală, impune ca toţi cei care au avut orice manifestare împotriva revoluţiei să nu poată beneficia de prevederile legii. Există această prevedere în lege, ea nu a fost aplicată într-o bună măsură datorită faptului că unii dintre cei de la organizaţiile de revoluţionari au făcut acest lucru ca o afacere. Ei vor să facă aceste amendamente pentru că făcând aceste amendamente, îşi vor legaliza infracţiunile pe care le-au făcut la acordarea certificatelor”, spune Niculae Mircovici, deputat al Uniunii Bulgare din Banat România.

„Noi cerem să se facă curăţenie, comisia să fie condusă de un om ales”
O parte din revoluţionari cere schimbarea sercretarului de stat George Costin. Să se aplice legea, dar să fie altcineva acolo sus care să decidă… un om ales… Fiecare parte a revoluţionarilor susţine anumite amendamente… „Nu mi se pare normal să ceară demisia cuiva şi să susţină amendamentele acestui om. Eu unde am scuipat, nu ling niciodată. Nu pot să merg la acel om şi să-i susţin enormităţile. Nu considerăm că este normal ca aceste reverificări, chiar dacă vor fi, să le facă tot secretarul de stat George Costin, cu 12 oameni de la el. Cum poate să facă curăţenie o comisie din 14 membri, din care 9 sunt angajaţi ai lui George Costin? Punem lupul paznic la stână? Articolul care-l propunem noi este susţinut de 18 asociaţii din Banat, Nu de Burlacu, Mircovici, ori Corina Untilă, de la Răniţi. Noi cerem să se facă curăţenie, comisia să fie condusă de un om ales”, spune Tudorin Burlacu, preşedintele Asociaţiei de Revoluţionari Frăţie, Egalitate, Colaborare, Cooperare .

„Au fost «enşpe» mii de variante, tot s-a modificat”
„Noi, cei de la asociaţiile de răniţi şi urmaşi, vom face o adresă comună, prin care să spunem că nu suntem de acord cu modificarea Legii 341. Vrem să se aplice Legea 341, cu un om moral, corect, în funcţia de secretar de stat. Se cade în foarte multe capcane cu aceste noi amendamente. Cred că şi cadrele militare trebuie să rămână în această lege, pentru că nu beneficiază de altă lege. Au fost «enşpe» mii de variante, tot s-a modificat”, a declarat Corina Untilă – preşedintele Asociaţiei 17 Decembrie a Răniţilor şi Familiilor Îndoliate din Timişoara.
 

Comentarii

comentarii